Mesajul zilei

26/03/2016 - DOMNUL RĂZBOIEȘTE ÎN LUPTELE NOASTRE

Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?

Romani 8.31

DOMNUL RĂZBOIEȘTE ÎN LUPTELE NOASTRE

 

Ce răspunsuri ai dat atacurilor pe care vrăjmașul le face împotriva vieții tale? Ți-a fost frică de ceea ce el ți-a făcut deja sau încearcă să facă sau l-ai înfruntat cu credință în ceea ce spune Dumnezeu ?

Niciun om nu poate crește spiritual dacă afirmă că nu se simte capabil de a face cutare sau cutare lucru sau dacă zice ceea ce diavolul amenință să facă. Când cel slab spune: „Sunt puternic”, el devine întocmai (Ioel 3.10). Pe de altă parte, cine se dovedește slab la necaz, descoperă că puterea-i este mică (Proverbe 24.10). Domnul Dumnezeu are mărimea pe care I-o permitem s-o aibă în viața noastră.    

FĂGĂDUINȚE BIBLICE – Putem totul în cel ce ne întărește (Filipeni 4.13). Suntem autorizați de Domnul Isus să facem aceleași lucrări pe care El le face (Ioan 14.12). Nu noi L-am ales, ci El ne-a ales pe noi și ne-a numit pentru a aduce roadă (Ioan 15. 16). Așadar, de ce să nu ne asumăm lucrarea, pe care El ne-a dat-o s-o facem și să facem diferența în această lume?  

Apostolul Pavel a scris: Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? (Romani 8.31). Când Tatăl este cu noi, El se războiește în luptele noastre și ne duce spre izbândă. Ascultă bine: cel care nu a pierdut niciodată vreo bătălie și nici nu va pierde, strigă că este pentru noi și, atunci, ce ar putea oare să ne facă cel rău ? Nimic, este răspunsul!  

Scriptura ne învață că Dumnezeu este Cel Atotputernic (Geneza 17.1); nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este descoperit dinaintea ochilor Săi (Evrei 4.13), iar planurile Sale nu pot fi înșelate sau împiedicate (Isaia 43. 13). Și atunci, de ce să te îndoiești, să te temi de rău sau să renunți în a-ți însuși ceea ce Preaînaltul spune că ne aparține? El merge înaintea noastră, ne ține cârma dreaptă și ne conduce mereu spre triumf!

IA ATITUDINE – Am pierdut multe, am suferit înfrângeri și am trecut prin momente grele pentru faptul că nu am înțeles ceea ce înseamnă să-L avem pe Domnul cu noi. Trebuie să ne îndepărtăm de misticism și superstiții, să dăm la o parte suferința și să încetăm să credem ceea ce ne spune mintea noastră sau ceea ce spun alți oameni. Biruiește numai cel care crede în ceea ce Biblia afirmă, căci în ea Îl întâlnim pe Dumnezeu. Astfel, atitudinea noastră de obediență față de ceea ce ea poruncește sau afirmă va face astfel încât Tatăl să se războiască pentru luptele noastre, ducându-ne către biruință.  

 

Întru Hristos, cu dragoste

R. R. Soares

 

 

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!