Mesajul zilei

27/03/2016 - DUMNEZEU LA LUCRU

Domnul înaintează ca un viteaz, Îşi stârneşte râvna ca un om de război; înalţă glasul, strigă, Îşi arată puterea împotriva vrăjmaşilor Săi.

Isaia 42.13

DUMNEZEU LA LUCRU

 

Domnul înaintează ca un viteaz, Îşi stârneşte râvna ca un om de război; înalţă glasul, strigă, Îşi arată puterea împotriva vrăjmaşilor Săi.

Isaia 42.13

Trebuie să-L cunoști pe Dumnezeu așa cum El Se dezvăluie în Cuvântul Său. În Biblie aflăm despre Domnul și, având credință în ea, dobândim o înțelegere nouă cum niciodată nu ne-am gândit că există despre Tatăl. Această iluminare este „semnul” biruinței.

OM DE RĂZBOI – Puțini sunt cei ce știu că Domnul a promis să lucreze în favoarea noastră ca Om de război. Să crezi în El așa înseamnă să-I permiți ca El să lupte pentru binele nostru. Pe de altă parte, să nu-I dai această credibilitate înseamnă să-L împiedici să poată avea grijă de noi.

Trebuie să fim pozitivi în credință, întreprinzători în acțiune și încrezători în lupte. Când nu mai sunt lemne, focul se stinge (Proverbe 26.20).

Creatorul nu este niciodată învins, ci biruitor și, de aceea, nu va exista niciodată vrăjmaș care să-L înfrunte. Omul care crede în El așa cum spun Scripturile, Îl va vedea în luptă în favoarea lui drept Cel Atotputernic. El este Om de război prin excelență, nimeni și nimic nu va putea să-L oprească. Dumnezeu este, pur și simplu, de neînvins în toate luptele, și să-L ai de partea ta, este biruință sigură.

STÂRNEȘTE RÂVNA – Fă ca Domnul, stărnește râvna. Dar oare cum? Acționând conform Cuvântului Său. El împlinește tot ceea ce a făgăduit, și ceea ce ți s-a revelat în inimă când asculți o predică sau reflectezi în Cuvântul Său, aceasta El va face pentru tine.

STRIGĂTE DE PUTERE – Lui îi place să facă mare zarvă la nivel spiritual, să nu-ți fie frică de amenințările vrăjmașului, nici de planurile sale (ce sunt mediocre dinaintea înțelepciunii divine). Preaînaltul desface orice nod: lecuiește orice boală și rezolvă probleme aparent grele. Cu cât necazul este mai mare, cu atât mai mult strigătul lucrării divine va fi în favoarea noastră.  

DOMINĂ-ȚI VRĂJMAȘII – Pentru încheiere, textul din Isaia 42.13 mai spune că Dumnezeu își arată puterea împotriva vrăjmașilor Săi. Așadar, cine ne atacă sau atinge este vrăjmașul lui Dumnezeu, iar El ne va ocroti și ne va răzbuna așa cum face cu lumina ochilor Lui:

Căci aşa vorbeşte Domnul oştirilor: „După slavă m-a trimis El la neamurile care v-au jefuit; căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui. (Zaharia 2.8)

Să pui această reflecție în practică este rugăciunea mea.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

DOMNUL SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE!