Mesajul zilei

03/12/2023 - TRECERE ÎN PUSTIE

„Aşa vorbeşte Domnul: ‘Poporul celor ce-au scăpat de sabie a căpătat trecere în pustie: Israel merge spre locul lui de odihnă’.”

Ieremia 31.2

În viața de zi cu zi trebuie să fim cu mare atenție, pentru că, odată cu răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu, diavolul va semăna neghină printre sămânța bună și, odată cu aceasta, vor veni și încercările. Aceste lucruri se întâmplă din mai multe motive, iar unul dintre ele este acela de a împiedica progresul lucrării sfinte. Cel mântuit trebuie să fie conștient de tot ceea ce face diavolul pentru a împiedica mântuirea celor pierduți. Orice tip de greșeală îi va duce pe mulți în suferința veșnică.

Israel a scăpat de sabie pentru că a primit trecere în pustie. Trebuie să cunoaștem diferența dintre lucrarea Domnului și ispită. De multe ori, Dumnezeu ne face să fim ispitiți de diavol, așa cum a făcut cu Isus; cu toate acestea, nu putem ceda sugestiilor celui rău. A fi ispitit nu te face un păcătos, dar a primi oferta vrăjmașului te face. Nu contează dacă încercarea este trupească, emoțională sau spirituală, căci ne vom găsi scăparea în Cel Preaînalt.

Istoria poporului lui Dumnezeu este plină de suișuri și coborâșuri. Israeliții, pentru că nu le era frică de Cuvânt, au suferit mult. Cu toate acestea, când s-au întors la Domnul, au găsit har acolo unde nu era nici nădejde. Și azi e la fel, așa încât nu te lăsa înșelat de minciunile dușmanului, ci, în orice situație, ai încredere în faptul că Cel Atotputernic îți va oferi asistență, scăpându-te din orice încercare.

Vremea este pentru odihnă, pentru că nu prin forță sau violență, ci prin Duhul lui Dumnezeu trebuie să facem lucrarea sfântă. Nu vom fi atinși de săgețile celui rău, dacă suntem în comuniune cu Tatăl.Din moment ce El ne îndrumă pașii, de ce să încercăm să înțelegem ce se întâmplă pe parcurs? Domnul știe cum să-i păzească de încercări și ispite pe toți cei care se încred în Cuvântul Său. El este credincios!

În trecut, pentru că războiul era prin trup, oamenii mureau și ucideau; astăzi, este la nivel spiritual. Tot ceea ce s-a întâmplat în acele vremuri a fost un simbol a ceea ce se întâmplă astăzi în duh. Însă, nu avem de ce să ne temem. Chiar dacă totul se întoarce împotriva poporului lui Dumnezeu, există o scăpare: înfrângerea diavolului. Cum? Folosind Numele lui Isus pentru a nimici puterile Iadului care luptă împotriva celor mântuiți și împotriva Bisericii.

Mergi înainte, Biserică! Locul ți-a fost deja pregătit. Nu lupta împotriva cărnii sau sângelui și nici nu te implica în lucrurile lumii. Dumnezeu, Domnul tău, promite că va merge înaintea ta pentru a deschide ușile. Victoria lui a fost garantată cu moartea lui Isus; prin urmare, nu accepta nici cea mai mică idee de a pierde orice bătălie. Prin credință, fii de neclintit și biruitor. De ce să fugi de încercări și să nu-i dai Celui Atotputernic locul cuvenit în viața ta?

Ceea ce spune Dumnezeu se va împlini întotdeauna. Prin urmare, ascultă de vocea Lui prin Cuvânt și apoi, atunci când te aștepți mai puțin, sunetul trâmbiței te va face să-ți folosești autoritatea și răul va fi alungat. Cel Preaînalt are încredere că poporul Său nu-L va dezamăgi; la urma urmei, El te-a echipat cu ceea ce ai nevoie până în ziua victoriei totale.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!