Mesajul zilei

15/03/2016 - CAUTĂ-L PE DOMNUL ȘI VEI AVEA VIAȚĂ

Căci aşa vorbeşte DOMNUL către casa lui Israel: Căutaţi-Mă, şi veţi trăi!

Amos 5.4

 

CAUTĂ-L PE DOMNUL ȘI VEI AVEA VIAȚĂ

Căci aşa vorbeşte DOMNUL către casa lui Israel: Căutaţi-Mă, şi veţi trăi!

Amos 5.4

 Dorința lui Dumnezeu către poporul Său a fost ca El să fie căutat, astfel încât ei să aibă viață. Haideți să vedem ce putem învăța din această afirmație.

 A AVEA VIAȚĂ - Dacă Israel nu ar fi încercat să meargă cu Dumnezeu, nu ar fi avut viață. Ca și astăzi, în acele vremuri, erau mulți oameni care trăiau în sărăcie si plini de greutăti. Ei citeau, ascultau lectura și explicațiile Scripturilor, însă nu Le înțelegeau. Se rugau și strigau, însă Domnul părea a fi pentru ei o Ființă îndepărtată. În prezent, mulți oameni se află în această situație. Ceea ce ei fac sunt de fapt doar cereri fără de credință, exprimarea unor dorințe și, în consecință, cu slab răspuns divin. Pentru unii, Tatăl se află departe de ei. Trebuie să-L cauți pe Domnul cu adevărat, iar aceasta înseamnă:   

 

  • Să te străduiești să-ți însușești ceea ce Cuvântul te învață, meditând la ceea ce ”ți-a sărit în ochi” la citirea Bibliei sau în timpul predicii, la ceea ce Domnul ți-a revelat în inimă.
  • Să nu practici ceea ce Scriptura interzice și să îndeplinești ceea ce poruncește.
  • Să te rogi, deschizându-ți inima în prezența Tatălui, revelându-I totul și căindu-te de greșeli (cine își disimulează greseala nu va prospera niciodată).
  • Să-ți asumi tot ceea ce El afirmă în Cuvântul Său față de creștin și, neînfricat, să înfrunți atacurile infernului cu credință în ceea ce Dumnezeu afirmă.

 

SĂ AI DISPOZIȚIE – Aceasta înseamnă să-ți spui: să fii mereu vesel, cu dorința de a-ți îmbunătăți viața, să fii prietenul tuturor, să ai în inimă și pe buze răspunsul potrivit față de atacurile vrăjmașului împotriva vieții tale sau a altora.

 Cine are viață nu se lasă luat de probleme, nu-l accepta pe ”nu” ca răspuns, nu se apleacă dinaintea oricărei încercări sau amenințări. Un asemenea om știe că a avea viață înseamnă să Îl aibă cu el pe Dumnezeu și să aibă toată încrederea că, mereu când va avea nevoie, El Se va manifesta, și va fi întărit și pregătit de luptă pentru a obține izbânda, respingând săgețile în flăcări ale celui rău.   

 A SE SUPUNE – Hotărârea divină este de netăgăduit: dacă israeliții nu l-ar fi căutat pe Domnul, chiar fiind poporul Lui, ar fi trăit plini de probleme și lipsuri. Ar fi putut să facă rugăciuni în neștire, și nimic nu s-ar fi întâmplat. Totul ar fi fost în zadar, atâta timp cât nu Îl cauți cu adevărat.

 Același lucru se întâmplă și astăzi cu mulți creștini. Ei se roagă, imploră, cer intervenția Cerurilor pentru vindecarea bolilor, rezolvarea necazurilor din familie sau din alte sectoare ale vieții, însă nimic nu se întâmplă. De ce oare se întâmplă asta? Pentru că nu Îl caută cu adevărat pe Domnul, nu Îi ascultă Cuvântul, nu Îl pune în practică prin credință și nici nu sunt un exemplu de viață sfântă și desăvârșită. 

 A SE INTEGRA – De ce oare Domnul nu îi binecuvântează pe toți? De ce oare mulți din fii Săi strigă acum de durere în spitale? De ce ? De ce? De ce?   

 Răspunsul este unul singur: pentru că acești oameni nu I se dedică în întregime lui Dumnezeu. Când sunt bine, merg la biserică, însă, în loc să se ”hrănească” din Cuvânt, ei cred că mesajul este de folos altor oameni și nu lor. Pe lângă asta, cred că anumite păcate nu îi va despărți de Domnul, căci El ”înțelege” de ce ei acționează în afara Cuvântului. Rezultatul: când vrăjmașul cere să-i pedepsească, Domnul nu poate face nimic altceva decât să-i permită.  

Aceasta s-a întâmplat patriarhului Iov. El credea că Dumnezeu îl va prospera și făcea numai bine în viața sa, dar îi era teamă că într-o bună zi i s-ar putea întâmpla lucruri rele. El a spus De ce mă tem, aceea mi se întâmplă; de ce mi-e frică, de aceea am parte! (Iov 3.25). Astfel, din cauza fricii sale, totul s-a întâmplat. Fugi de frică, de neîncredere și de orice sugestie a infernului! Trăiește prin Cuvânt, încrede-te în El și Domnul va fi cu tine întotdeauna.

 

Întru Hristos, cu dragoste,  

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Rugăciunea mea este ca tu să-L cauți pe Preînaltul și să începi cu adevărat să trăiești.