Mesajul zilei

17/03/2016 - NOUA VIAȚĂ CU ISUS

Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.

Ioan 3.5

NOUA VIAȚĂ CU ISUS

 

Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.

Ioan 3.5

Informația principală din acest verset este că există o nouă naștere, și nu o îmbunătățire sau o schimbare a vieții. Prin această experiență, omul este recreat, ceea ce, cu alte cuvinte, înseamnă că este făcut din nou, numai că, de această dată, fără relele și defectele de dinainte pricinuite de păcatul lui Adam. 

CÂND ȘI CUM – Cel mai bine este ca o asemenea transformare să aibă loc aici și acum în timp ce trăim. Cum? Este de ajuns să urmăm sfaturile apostolului Petru în ziua de Rusalii:

După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: „Fraţilor, ce să facem?” „Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, apoi, veţi primi darul Sfântului Duh. Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru.” (Faptele Apostolilor 2.37-39)

Această făgăduință este o condiție esențială pentru ca cineva să intre în Împărăția lui Dumnezeu. Te-ai născut din nou? Dacă răspunsul tău este: ”Nu știu, poate, habar nu am de ceea ce asta înseamnă, cine știe” sau altceva asemănător, atenție! Ești în pericol și, dacă vei muri cumva în acest moment, vei merge spre suferința eternă.

HOTĂRÂREA ESTE A TA – De ce să nu faci pasul ce îți va garanta fericirea eternă? Luptăm pentru a găsi un pic de ”pace” în această lume, ne dăm silința să câștigăm mai mult pentru familie și să ne eliberăm de suferințele fizice și morale, dar de ce să nu luptăm din nou dacă primim gratuit iertarea divină și să nu facem eforturi pentru Împărăția lui Dumnezeu? 

Domnul Isus a povestit o parabolă despre un om care era preocupat de bogăția materială. Când pământul lui a dat mult rod, a crezut că este asigurat și că de acum înainte va putea trăi doar bucurându-se de roadele muncii sale: Şi le-a spus pilda aceasta: „Ţarina unui om bogat rodise mult. Şi el se gândea în sine şi zicea: ‘Ce voi face? Fiindcă nu mai am loc unde să-mi strâng roadele. Iată, a zis el, ce voi face: îmi voi strica grânarele şi voi zidi altele mai mari; acolo voi strânge toate roadele şi toate bunătăţile mele şi voi zice sufletului meu: «Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani, odihneşte-te, mănâncă, bea şi veseleşte-te!»’ Dar Dumnezeu i-a zis: ‘Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ţi se va cere înapoi sufletul, şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?’ (Luca 12.16-21).

Fii bogat întru Dumnezeu! Gândește-te la existența veșnică! Trebuie să înțelegi că Tatăl dorește să te elibereze de suferința ce niciodată nu va avea sfârșit. El te vrea spre Slavă împreună cu El. Liniștește-te acum și hotărăște-te pentru Isus!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!