Mesajul zilei

28/03/2016 - APLAUDAȚI DE LUME

Ei sunt din lume; de aceea vorbesc ca din lume şi lumea îi ascultă.

1 Ioan 4:5

APLAUDAȚI DE LUME

 

Ei sunt din lume; de aceea vorbesc ca din lume şi lumea îi ascultă.

1 Ioan 4.5

E fapt știut că un profet al Domnului nu este întotdeauna bine primit. Falșii profeți sunt cunoscuți pentru că își fac propria lucrare în detrimentul lucrării lui Dumnezeu, dobândind astfel unele izbânzi. Cu toate acestea, nu totdeauna izbânda din viața oamenilor este semn că Îi facem Domnului pe plac. La ce îi folosește cuiva să fie aclamat ca un mare om, dar să rămână în stânga Tatălui în ziua încheierii socotelilor de apoi ? Un singur lucru trebuie să ne preocupe zi de zi : să-L slujim cu adevărat pe Dumnezeu.

Isus a probat pe propria piele respingerea  pe care a avut-o din partea poporului Său. În Nazaret, unde a fost crescut, El a reușit să facă miracole, lecuind oameni și punându-și mâinile asupra lor. În ciuda acestui fapt, El a fost primit plin de neîncredere în mijlocul alor Săi.

Falșii profeți, cei care își fac propria lucrare, și nu pe cea a Domnului, sunt adorați de mulți oameni. De obicei, sunt carismatici, vorbesc cu autoritate și nu le pasă prea mult de ceea ce fac cei care îi urmăresc. Crezând că scopul scuză mijloacele, ceea ce îi interesează este izbânda, care pentru ei face diferența.

Este laborios să reușești avansând corect, dar este mai ușor să obții izbânda schimbând adevărul. Oamenii din lumea întreagă, necunoscând Cuvântul lui Dumnezeu, sunt gata să urmeze pe cineva care nu este veridic și nici  legat de învățătura sfântă.

Așadar, se pun două întrebări: dacă trecerea noastră prin lume este scurtă și, dacă nu acționăm corect, vom trece nepedepsiți de judecata de apoi, deoarece nu am avut atitudinile potrivite? Are vreun sens să fii aplaudat, să construiești un adevărat imperiu, dacă ochii Domnului Isus, ce sunt ca niște flăcări de foc, vor fi puse într-o bună zi asupra noastră? Hristos a avertizat să se îndepărteze de El oricine practică inechitatea și va ordona ca cei care nu trăiesc conform Cuvântului lui Dumnezeu să fie sortiți focului etern și pucioasei. (Matei 25. 31-46)

Oricine are discernământ trebuie să-și dea toată silința pentru a merge pe calea Domnului. Cine face ceea ce nu i s-a ordonat nu va avea altă soartă decât să meargă în același loc unde diavolul, cu îngerii săi, falsul profet, fiarele și toți păcătoșii care nu se căiesc vor fi torturați zi și noapte întru veșnicie.

Cine este din lume vorbește despre ceea ce lumii îi place și, de aceea, primește atenția acelora ce se află în ea. Cu toate acestea, adevărații robi ai Domnului nu se îndepărtează de Scripturi, vorbesc despre ele și trăiesc conform învățăturilor descrise în ele. Aceștia vor trăi bine acum și pururea.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

  

 

       

   

            

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!