Mesajul zilei

31/03/2016 - TOT CE ESTE MAI BUN, ESTE PENTRU DUMNEZEU

Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Matei 06:33

TOT CE ESTE MAI BUN, ESTE PENTRU DUMNEZEU

Dacă oamenii ar privi la modul cum se roagă, la cum mărturisesc despre Evanghelie și aduc daruri în casa Domnului, vor înțelege ceva fundamental: ceea ce contează este "spiritul" cu care ei fac aceste lucruri pentru Domnul.

ACELAȘI SÂNGE, INIMI DIFERITE - Cain și Abel, fiii lui Adam și Eva, au adus oferte de mâncare Creatorului, dar au făcut acest lucru în moduri complet diferite. În loc de a aduce ce este mai bun, Cain, care era plugar, a luat niște  roade oarecare și le-a adus Domnului, ca și cum ar spune: "Ia de-aici, sunt ale tale" (Geneza 4:3).

Abel, însă, a oferit lui Dumnezeu jertfă de mâncare din oile întâi născute ale turmei lui şi din grăsimea lor (v 4.). A făcut acest lucru ca și cum ar spune: "Doamne, dacă ar fi existat ceva mai bun decât atât, ți-aș fi oferit!". În acest fel, sacrificiul lui Abel a fost acceptat, dar al lui Cain a fost refuzat. Din păcate, rezultatul a fost gelozia lui Cain și crima comisă de acesta împotriva fratelui său (v. 6-8)

TOT CE ESTE MAI BUN, ESTE PENTRU DUMNEZEU- vezi cum a procedat David, ca să strângă resurse pentru a construi Templul Domnului: Mi-am întrebuinţat toate puterile să pregătesc pentru Casa Dumnezeului meu aur pentru ceea ce trebuie să fie de aur, argint pentru ceea ce trebuie să fie de argint, aramă pentru ceea ce trebuie să fie de aramă, fier pentru ceea ce trebuie să fie de fier şi lemn pentru ceea ce trebuie să fie de lemn, pietre de onix şi pietre scumpe de legat, pietre strălucitoare şi de felurite culori, tot felul de pietre scumpe şi marmură albă multă.(1 Cronici 29:2)

Împăratul știa că Dumnezeu i-a înmânat lui Solomon misiunea de a realiza construcția Templului (v. 1), dar chiar și așa, el nu s-a acomodat și a contribuit cu bucurie, fără a face economie, astfel încât, în viitor, fiul său să materializeze acest lucru minunat.

DEDICAREA TA – Oare dragul meu cititor are, de asemenea, acestă generozitate în inimă atunci când se gândește la ceea ce ar trebui să ofere Domnului sau atunci când vrea să îndeplinească chemarea lui de a fi un contribuitor, sau atunci când vizitează un prieten ca să-i vorbească despre Evanghelie sau în rugăciunea de mijlocire pentru cineva?

Atunci când lucrarea lui Dumnezeu ocupă un loc special în viața noastră și dăm tot ce este mai bun din noi pentru ca acesta să crească și să atingă scopul Tatălui, suntem într-o poziție de ascultare și de iubire, iar acest lucru va operaționaliza împlinirea promisiunilor Sale în viețile noastre. Aceasta este ceea ce ne-a învățat Domnul Isus: Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 06:33)

Nu este de ajuns să faci sau să te prefaci că faci. Este necesar să împlinești chemarea Domnului cu toată inima ta și cu toată puterea ta. Oricine face acest lucru, este sigur că Domnul are grijă de tot ceea ce ce el va avea nevoie.

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!