Mesajul zilei

01/04/2016 - MERGI PE CALEA DOMNULUI

Domnul a fost cu Iosafat, pentru că a umblat în cele dintâi căi ale tatălui său David şi n-a căutat pe Baali.

2 Cronici 17:3

MERGI PE CALEA DOMNULUI

 

Domnul a fost cu Iosafat, pentru că a umblat în cele dintâi căi ale tatălui său David şi n-a căutat pe Baali.

2 Cronici 17:3

Cuvântul spune că, motivul pentru care Domnul a fost cu Iosafat era pentru că acesta a umblat în cele dintâi căi ale tatălui său David, - desigur, acest lucru nu include greșeala lui David, atunci când a păcătuit cu Batșeba.

La acea vreme, Biblia nu era încă finalizată. Astăzi, nimeni nu ar trebui să aibă un om, ca punct de reper sau să-și trăiască viața în conformitate cu ceea ce acea persoană spune, ci trebuie să urmăm întotdeauna direcția dată de Cuvântul lui Dumnezeu. " În cele dintâi căi ale tatălui său David" înseamnă: revelațiile care i-au fost date; atunci când s-a separat, s-a sfințit, a primit ceea ce nimeni încă nu primise de la Domnul.

Nu te abate - Cine vrea să aibă succes în viața spirituală, trebuie să meargă pe aceste căi timpurii, care de fapt, nu au fost doar ale lui David, ci sunt și ale noastre, deoarece ele sunt direcțiile sigure ale lui Dumnezeu, care aduc înțelepciune și succes celor care le străbat.

Nu putem să ne abatem nici la dreapta, nici la stânga, ci trebuie să fim fermi în ceea ce Cel Atotputernic ne dezvăluie. Iosafat nu i-a căutat pe Baali (zei, superstiții, ghicitori etc.). Unii oameni, care se cred chiar adevărați creștini, atunci când se confruntă cu o criză, încep să creeze tot felul de  mituri, idoli sau încearcă să caute persoane considerate „unși” ai lui Dumnezeu, cu forțe supranaturale în măsură să le rezolve problemele.  Altele sunt orientate spre practica a anumitor lucruri, pentru a obține beneficii. Iosafat, cu siguranță a primit astfel  de sfaturi, dar a refuzat să recurgă la Baali.

Refugiul nostru - este Cuvântul lui Dumnezeu, în care trebuie să ne adăpostim, atunci când vânturile infernului suflă asupra vieții noastre. În El găsim răspunsul corect, direcția sigură și puterea necesară pentru a ne schimba viețile.

Cine umblă în cele dintâi căi ale lui David, în frica de Domnul, în respectul față de ceea ce este scris, fără îndoială, va înțelege că Tatăl este forța vieții sale, cum a fost pentru David. O astfel de persoană va învinge întotdeuna, așa cum Împăratul lui Israel a învins, pentru că ceea ce Scripturile ne revelează sunt direcții pentru cei care doresc să fie utilizați de către Domnul, prin puterea Lui.

 

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!