Mesajul zilei

06/04/2016 - NU DISPREȚUI HARUL CARE ȚI-A FOST DAT

Fraţilor, voim să vă aducem la cunoştinţă harul pe care l-a dat Dumnezeu în bisericile Macedoniei.

2 Corinteni 8:1

NU DISPREȚUI HARUL CARE ȚI-A FOST DAT

 

Fraţilor, voim să vă aducem la cunoştinţă harul pe care l-a dat Dumnezeu în bisericile Macedoniei.

2 Corinteni 8:1

În acest verset biblic, apostolul Pavel vorbește despre harul dăruit bisericii macedonienilor, care au simțit o dorință intensă de a aduce daruri, în ciuda sărăciei în care trăiau. Astăzi, același lucru se întâmplă în toate bisericile lui Dumnezeu - nu mă refer la faptul de a aduce daruri, ci la harul pe care Domnul îl dă poporului Său.

Citez ca exemplu, persecuția din ultimele zile, care a avut loc în India, în statul Orissa, sau în alte colțuri ale lumii, unde mai multe biserici evanghelice au fost arse, iar pastorii lor omorâți. Cu toate acestea, pentru acei frați, aceste evenimente sunt parte din harul divin care a fost turnat peste ei, har care îi capacitează să  sufere de dragul lui Hristos.

Unele congregații simt că trebuie să se reunească, pentru a se ruga pentru persecutorii Evangheliei, așa cum a făcut prima biserică creștină, atunci când Saul din Tars a hotărât să șteargă de pe harta lumii, credința în Isus. Dumnezeu a răspuns atunci rugăciunilor acelor frați, salvându-l și transformându-l pe Saul din persecutor, în apostolul Pavel.

Cât de frumos ar fi dacă toți copiii lui Dumnezeu ar înțelege harul pe care Domnul l-a revărsat asupra lor și ar trăi în el din belșug. Fără îndoială, lumea ar fi mai bună și lucrarea Celui Atotputernic ar crește! Harul care ne este dat nu trebuie să se piardă în niciun fel, deoarece cu el vor veni recompensele.

Soluția pentru multe familii,  poate sta în înțelegerea harului care le-a fost dat. Dacă Domnul a ales o anumită familie să mijlocească pentru cei pierduți, iar ea o va face cu dragoste și dăruire, Tatăl o va răsplăti. Poate că unitatea familiei atât de mult așteptată, este obținută atunci când toți se reunesc pentru a face ceea ce înțelepciunea divină le-a dat ca misiune.

Multe familii se unesc ca să se roage, cerând una sau alta, și nu e nimic în neregulă cu asta. Dar puțini se adună împreună pentru a căuta fața Domnului și a mijloci pentru cei care trăiesc sub puterea întunericului. Câte familii s-au alăturat și au încercat să ajute la construirea unei  biserici sau la ridicarea ei într-o zonă săracă? Familia ta a făcut acest lucru deja? Macedonienii au dat de bunăvoie, după puterea lor şi chiar peste puterile lor și l-au rugat pe apostolul Pavel cu mari stăruinţe pentru harul şi părtăşia la acea strângere de ajutoare pentru sfinţi (v. 3).

Nu trebuie să căutăm și nici să acceptăm scuze pentru ca harul care ne-a fost dat să se piardă.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!