Mesajul zilei

07/04/2016 - DĂ ASCULTARE CHEMĂRII LUI DUMNEZEU

În mijlocul multelor necazuri prin care au trecut, bucuria lor peste măsură de mare şi sărăcia lor lucie au dat naştere la un belşug de dărnicie din partea lor.

2 Corinteni 8:2

DĂ ASCULTARE CHEMĂRII LUI DUMNEZEU

În mijlocul multelor necazuri prin care au trecut, bucuria lor peste măsură de mare şi sărăcia lor lucie au dat naştere la un belşug de dărnicie din partea lor.

2 Corinteni 8:2

Ce contrast! Ca membrii ai unei biserici foarte sărace au reușit să dea naştere la un belşug de dărnicie. Să știți, că oricine poate îndeplini misiunea care i-a fost încredințată de către Domnul, trebuie doar să credem.

CÂTEVA EXEMPLE DE CREDINȚĂ- Vedem în toate paginile Scripturii, că, cheia victoriei este credința.

Avraam a crezut în Domnul, când i-a spus să plece într-un alt loc pe care El urma să i-l arate (Geneza 12:1; Evrei 11:8). Acest slujitor al Domnului a umblat pe pământ ca un pelerin și un străin, însă sămânța lui a moștenit locul făgăduinței (Geneza 12:7; Evrei 11:13).

Moise l-a înfruntat pe puternicul Faraon și imperiul său, și i-a scos pe copiii lui Israel din robia Egiptului care, la vremea aceea numărau aproximativ 600.000 de bărbați, în afară de femei și de copii (Exodul 12:37).

Indiferent de timp, Dumnezeu are nevoie de oameni care cred în ceea ce El spune și-L ascultă.

CHEMAȚI DE DUMNEZEU – De cele mai multe ori, pierdem binecuvântările pe care le determinăm, pentru că considerăm că nu suntem capabili să îndeplinim ceea ce ne este dat drept misiune. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple! Este nevoie să știm că singuri nu putem face nimic, dar Cuvântul care ne este trimis și care ne cheamă să înfăptuim lucrarea are puterea de a ne da tot ceea ce este necesar pentru a îndeplini lucrarea.

Macedonienii, chiar în mijlocul multor necazuri, nu s-au lăsat intimidați și nu au simțit că sunt în imposibilitatea de a realiza ceea ce le-a fost încredințat, ci au dat dovadă de o mare bucurie. Acesta este modul în care ar trebui să slujim lui Dumnezeu.

Pentru că au avut o bucurie peste măsură de mare, sărăcia lor lucie a dat naştere la un belşug de dărnicie. Astfel au împlinit ceea ce le-a fost poruncit și, desigur, au fost recompensați.

Deci, nu spune, "Eu nu pot, este imposibil, nu am să reușesc." Împlinește ceea ce Cel Preaînalt ți-a încredințat drept misiune ție sau familiei tale. Când pui mâna la treabă, Dumnezeu începe să acționeze. Cu brațele încrucișate, Domnul, de asemenea, nu va acționa în favoarea noastră. Tot ce trebuie să facem este să urmăm îndrumările Cuvântului Domnului.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă călăuzească!