Mesajul zilei

10/04/2016 - PĂSTRAȚI PORUNCILE DOMNULUI

Fiule, nu uita învăţăturile mele şi păstrează în inima ta sfaturile mele!Căci ele îţi vor lungi zilele şi anii vieţii tale şi-ţi vor aduce multă pace.

Proverbe 3:1-2

PĂSTRAȚI PORUNCILE DOMNULUI

 

Fiule, nu uita învăţăturile mele şi păstrează în inima ta sfaturile mele!Căci ele îţi vor lungi zilele şi anii vieţii tale şi-ţi vor aduce multă pace.

 Proverbe 3:1-2

 Nu numai cei care nu L-au acceptat pe Isus nu știu ce pierd datorită faptului că nu trăiesc în conformitate cu Legea lui Dumnezeu, ci și mulți creștini, care nu L-au lăsat pe Domnul să lucreze în viața lor din același motiv. "Dar stai oleacă," cineva ar putea spune, "copiii lui Dumnezeu nu au nici o plăcere în a asculta Cuvântul Domnului?". De fapt, ar trebui să o aibă, dar nu este ceea ce se întâmplă de cele mai multe ori.

Există persoane care pretind a fi ale lui Dumnezeu, dar fac numai ceea ce ele cred că  este corect sau ceea ce le dă plăcere sau le aduce profit! Dacă ar  ști că, cel mai bine este să respecte Cuvântul, nu ar acționa în acest fel. Adevărul este că poruncile lui Dumnezeu nu sunt greoaie și nici greu de îndeplinit. Mai mult decât faptul că ele ne-au fost date ca să putem trăi departe de inamic, ele ne protejează și ne binecuvântează în toate felurile.

Acest verset se adresează celor care sunt copii ai Celui Prea Înalt. Suntem cu toții ființe, până în mometul în care îl primim pe Isus ca Domn al vieții noastre, iar atunci devenim copiii Săi. Așadar, Domnul ne dă două sfaturi: nu uita învăţăturile mele şi păstrează în inima ta sfaturile mele.

Mulți își amintesc de Legea divină doar atunci când condamnă anumite practici păcătoase. Desigur face bine să o respecte în astfel de cazuri, dar Legea vorbește și de binecuvântări și ne arată că Tatăl dorește să avem bunăstare în toate domeniile. Însă mulți creștini se gândesc să obțină ceva de la Domnul "mituindu-L" pe Cel Atotputernic. Și astfel fac tot felul de jurăminte și promisiuni, pentru ca El să fie "bunuț" și să îi ajute. Dar așa nu merge! Ceea ce trebuie să facem este să ținem poruncile. Atât cele care ne interzic să facem anumite lucruri, cât și cele care ne spun să realizăm anumite lucruri, trebuie îndeplinite.

Legile Domnului au capacitatea de A prelungi  zilele noastre și, de asemenea, de a adăuga ani de viață și pace. Cine vrea să trăiască tot ceea ce i-a fost promis și mai mult decât atât, să trăiască cu sănătate, pace și prosperitate, trebuie să țină poruncile  Domnului.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă călăuzească!