Mesajul zilei

11/04/2016 - DOUĂ DINTRE VIRTUȚILE LUI DUMNEZEU

„Să nu te părăsească bunătatea şi credincioşia: leagă-ţi-le la gât, scrie-le pe tăbliţa inimii tale. Şi astfel vei căpăta trecere şi minte sănătoasă, înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor

Proverbe 3:3-4

 

Nu permite ca aceste două virtuți ale Domnului să te părăsească, pentru că ele îți vor da trecere înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.

BUNATATEA - Cine este bun îi face plăcere să facă binele, este amabil, afectuos, îngăduitor, înțelegător, plăcut, pozitiv, milos, omenos, nu este periculos și nu are un caracter malign. Acestea sunt calitățile Tatălui nostru, care L-au făcut să se uite la tine și să te iubească. Nu păcătui, dar dacă într-o zi vei cădea, amintește-ți de cine este El și pocăiește-te. Iar apoi, asigură-te că ai fost acceptat înapoi în brațele lui Dumnezeu.

CREDINCIOȘIA - Cel Atotputernic este credincios. El împlinește ceea ce a promis și onorează toate promisiunile Sale, este loial și adevărat. Credincioșia este unul dintre atributele cele mai minunate ale Tatălui nostru drag; de aceea niciodată să nu uiți de acest lucru. Tatăl ceresc ne asigură că, chiar dacă suntem necredincioşi, totuşi El rămâne credincios, căci nu Se poate tăgădui singur. (2 Timotei 2:13).

Cuvântul ne ghidează să legăm bunătatea și credincioșia la gât, adică dacă am avea un medalion cu o astfel de inscripție atârnat la gâtului tău, oriunde te-ai afla, el va fi întotdeauna în fața ta. Adu-l mereu în memorie, astfel încât diavolul să nu te amăgească și să te convingă că nu valorezi nimic sau că nu vei fi binecuvântat din cauza a ceva greșit ce ai făcut în trecut. Scrie-le pe tablița inimii tale, înseamnă că orice decizie, rugăciune, determinare sau chiar o examinare introspectivă trebuie făcute cu certitudinea că tu ești beneficiarul bunătății și credincioșiei lui Dumnezeu, iar ele niciodată nu se vor schimba.

Adu-ți aminte întotdeauna de acest lucru și nu permite ca aceste calități ale lui Dumnezeu să se îndepărteze de tine, pentru că altfel inamicul te poate păcăli și astfel uitând de ele, vei cădea în capcanele lui. Procedând astfel, vei găsi har și înțelegere înaintea lui Dumnezeu. E ca și cum ai primi o scrisoare de recomandare de la Domnul și nicio ușă nu ți se va închide, pentru că cine este cel care nu va răspunde unui ordin dat de El?

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă călăuzească!