Mesajul zilei

12/04/2016 - A TE ÎNCREDE ÎN DOMNUL ESTE CEL MAI BUN LUCRU

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.

Proverbe 3:5-6

 

 

Încrederea în Dumnezeu este singurul lucru care nu dă greș niciodată, pentru că mai mult decât să-ți dea siguranță, ea îți oferă certitudinea că vei ieși învingător din toate bătăliile. Cu toate acestea, lumea este plină de oameni care pretind a crede în Cel Atotputernic, dar trăiesc ca niște înfrânți. Ce anume este în neregulă cu ei?

De fapt, astfel de oameni au încredere în Tată, dar nu au din toată inima. Acest lucru este greșit, pentru că dacă există o urmă de îndoială în inima lor, inamicul domnește acolo. Dacă cineva nu este în totalitate în mâinile lui Dumnezeu, Cel Atotputernic nu poate locui în interiorul său, deoarece El este sfânt și unic, și nu împarte spațiul cu malignul.

Acest subiect este atât de important, încât Amația, împăratul  lui Iuda, a fost dezaprobat pentru că nu a slujit Domnului cu toată inima sa, în ciuda faptului că a făcut ceea ce este bun în ochii Domnului. Această greșeală a fost cauza multor eșecuri pe care regele avea să le sufere mai târziu (2 Cronici 25).

Cuvântul ne ghidează să nu ne sprijinim – să ne bizuim – pe înțelepciunea noastră. Dacă Creatorul ți-a dat mai multă chibzuință cu privire la problemele și chestiunile spirituale, sau dacă mintea ta este mai iscusită în a realiza mai repede anumite lucruri, nu te considera auto-suficient, lăsându-te condus de judecata ta. Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie călăuza ta mereu.

Recunoaște-L pe Domnul în toate deciziile tale. Dacă există ceva ce vrei să realizezi, dar nu este în conformitate cu Biblia,  nu-l fă. Întotdeauna să-L pui pe Dumnezeu ca Domn al vieții tale, pentru că El promite să-ţi netezească cărările (Proverbe 3:6).

A-ți pune toată încrederea în Cel Atotputernic pare un lucru ușor de realizat, dar nu este. Atunci când apare o ocazie minunată, puțini oameni se gândesc să ceară călăuzirea lui Dumnezeu. Mulți nu ascultă de cuvântul divin și apoi plăteasc un preț teribil pentru că nu L-au consultat pe Tată și nu I-a dat dreptul de a fi Domn peste această decizie.

Ferește-te! Inamicul este "șiret" prin excelență. El este un mincinos și un maestru al înșelăciunii. Din acest motiv, nu lua nici o atittudine  ce vine împotriva Scripturii. Lasă-L pe Dumnezeu să te instruiască, dăruiește-I întreaga ta inimă, și, astfel, căile tale vor fi lumină.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!