Mesajul zilei

13/04/2016 - SECRETELE SUCCESULUI

„Nu te socoti singur înţelept; teme-te de Domnul şi abate-te de la rău! Aceasta va aduce sănătate trupului tău şi răcorire oaselor tale”

Proverbe 3:7-8

 

Una dintre sarcinile pe care Domnul Dumnezeu i-a dat lui Adam a fost să numească toate ființele pe care Atotputernicul le-a creat. Cu răbdare și înțelepciune, Adam a dat nume tuturor  celor create de Dumnezeu - milioane de ființe vizibile și invizibile. Cu toate acestea, el nu a transmis moștenirea înțelepciunii descendenților săi.

Păcatul comis de Adam și Eva a provocat omului o pierdere imensă. În afară de faptul că nu ne-a lăsat înțelepciunea, cu care a fost înzestrat, Adam mai mult decât atât, ne-a transmis moartea - natura răului, cu care se naște toată lumea și care ne abandonează doar atunci când Îl acceptăm pe Isus ca Domn și Mântuitor, și ne naștem  din nou (Ioan 3:3-5).

Cum să avem succes - nu se poate nega faptul că unii oameni au o cultură  mai vast decât alții. Din acest motiv, de multe ori, ei se consideră mai capabil și se bazează pe propria înțelepciune. Dacă ești unul dintre aceștia, urmează învățăturile pe care versetul de mai sus ți le dă și care te vor ajuta să reușești în tot ceea ce faci:

1) Nu te socoti singur înțelept – cere înțelepciunea divină, pentru a face ceea ce trebuie.

2) Teme-te de Domnul- respectă-L, fă din Cuvântul Său un suveran peste toate deciziile tale și nu-L contrazice.

3) Abate-te de la rău - dacă cineva ți-a greșit și te-a prejudicat, nu lăsa acest rău să rămână în inima ta și nu aștepta momentul oportun pentru a te răzbuna sau ca ceva rău să se întâmple cu acea persoană. Dacă Dumnezeu poruncește ca tu să te abați de la rău, fă-l repede, astfel încât inamicul să nu te facă de rușine și să nu lași o ușa deschisă prin care el să intre în viața ta.

Printre "lacunele", care pot fi utilizate de către cel rău ca să intre în viața unei persoane sunt cazurile acelor oameni, care crează în mintea lor, adevărate fantezii sexuale Fratele meu, respectă-ți partenerul de viață, și niciodată să nu-ți imaginezi, că dacă te-ai căsători cu altcineva ai putea fi mai fericit. Dacă te afli în această situație sau ești o persoană invidioasă sau păstrezi acest tip de sentimente în tine,  roagă-te Domnului și cere-I să-ți scoată astfel de lucruri din mintea ta.

Tu ești unic și nu ești cu nimic mai diferit față de ceilalți. Toți suntem egali. Dacă cineva este capabil să aibă succes în viață, de ce să nu fii tu acea persoană?

Secretul succesului ți-a fost dat deja. Înaintează și fii binecuvântarea pe care Domnul a plănuit ca tu să fii, pentru că societatea are nevoie de așa ceva.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!