Mesajul zilei

16/04/2016 - LUCRAREA LUI DUMNEZEU NU SE POATE OPRI

Am o mare lucrare de făcut şi nu pot să mă cobor; cât timp l-aş lăsa ca să vin la voi, lucrul ar înceta.

Neemia 6:3

La începutul călătoriei poporului lui Dumnezeu spre țara lor - după ce trei regate puternice ale lumii l-a ținut în captivitate timp de 70 de ani - Neemia, un slujitor al Domnului s-a  întristat foarte mult văzând starea în care Ierusalimul se afla. În acel moment, el care era paharnicul regelui Artaxerxe a cerut și a reușit să primească autorizația pentru importanta misiune de a repara zidurile orașului (Neemia, capitolele 1 și 2). În tot acest timp, diavolul a făcut orice pentru a distruge planul divin, folosind unele persoane care, conduse de invidie și de alte sentimente satanice au decis să încurce și să complice munca slujitorului Domnului.

INVITAȚIA INAMICULUI – Tot ce este înregistrat în Cartea Sfântă a fost scris, pentru a servi ca exemplu pentru noi. Ca și în trecut, astăzi, atunci când suntem utilizați de către Tată, inamicul se folosește de unii membri ai familiei noastre sau de alte persoane foarte apropiate nouă, în scopul de a ne scoate din planul divin. În cazul lui Neemia, malignul i-a folosit pe Sanbalat, pe Tobias și pe alții, care, în scopul de a-i face rău, la invitat pe acesta la o așa-zisă întâlnire în Valea Ono, însă cu gândul pervers, ca el să părăsească lucrările de reconstrucție ale zidurilor Ierusalimulu (Neemia 6:1,2).

Recomandările Domnului sunt făcute de către Scripturi, așadar orice ofertă, propunere, ce nu vine de la Tată este ca să ne facă rău. Știm că intențiile diavolului sunt diverse; de aceea, naivă este persoana care începe să flirteze cu o altă persoană, deși ea este căsătorită sau se lasă entuziasmat de știri senzaționale, care promit facilități, îmbogățire rapidă etc; însă nu sunt mai mult decât niște trucuri diabolice, adevărate capcane, pentru a-i prinde pe cei creduli .

RĂSPUNSUL ÎNȚELEPT- Neemia, acționând cu înțelepciune a răspuns: „Le-am trimis soli cu următorul răspuns: "Am o mare lucrare de făcut şi nu pot să mă cobor; cât timp l-aş lăsa ca să vin la voi, lucrul ar înceta." (versetul 3).

Aici este o lecție importantă: nu ne putem opri, pentru că munca pe care o facem prin ordinul divin este mare și nu se poate opri pentru nimic în lume. Acesta trebuie să fie răspunsul nostru la orice tentație din partea răului de a ne împiedica să ne îndeplinim misiunea.Acei oameni, adversarii Celui Prea Înalt, nu s-au mulțumit cu răspunsul lui Neemia și de patru ori au încercat să-l scoată pe acesta din misiunea lui, cu toate acestea, au primit același răspuns. Apoi, a cincia oară, dușmanii au trimis o scrisoare, în care îl acuzau pe Neemia de revoltă împotriva Imperiului Persan și împotriva regelui. Omului lui Dumnezeu, nu i-a fost frică însă, și a încheiat toată această istorie cu o rugăciune puternică către Cel Atotputernic - rugăciunea- cea mai bună modalitate de a pune capăt unui conflict.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!