Mesajul zilei

17/04/2016 - DUȘMANII TREMURĂ ÎN FAȚA DOMNULUI

În ziua aceea, Egiptul va fi ca o femeie: va tremura şi se va teme văzând mişcarea mâinii Domnului oştirilor, când o va ridica împotriva lui. Chiar şi ţara lui Iuda va fi o groază pentru Egipt: cum i se va vorbi de ea, se va îngrozi, din pric

Isaia 19:16,17

 

În capitolul 19 din cartea lui Isaia, profetul a fost folosit de Domnul pentru a anunța o sentință teribilă împotriva egiptenilor, sentință care,  rezulta în recunoașterea puterii lui Dumnezeu de a distruge răul și a-i supune pe dușmanii poporului Său. Astăzi, după sacrificiul realizat de către Domnul Isus pe cruce, Cel Prea Înalt lucrează în favoarea copiilor săi, astfel încât nici unuia dintre noi nu ar trebui să-i fie frică de cel rău și nici de lucrările sale.

Alungă frica – Mulți dinter noi, deși nu vor să recunoască, trăiesc cu o frică enormă față de forțele întunericului sau se tem că ceva rău ar putea să li se întâmple. Acest lucru este periculos. Acesta a fost motivul, prin care satana a primit permisiunea să intre în viața lui Iov și să-i provoace atât de multă suferință (Iov 3:25).

Persoanele care practică vrăjitoria, din cauza faptului că au avut contact cu spiritele rele sau au asistat la multe situații urâte, ce au loc într-un astfel de mediu și nu sunt familiarizați cu ceea ce spune Cuvântul despre diavol, se tem de cel rău. Cu toate acestea, ele au nevoie să știe că astăzi, nu trebuie să le mai fie frică, pentru că Domnul, prin jertfa Sa, a restaurat comuniunea noastră cu Dumnezeu și ne-a dat autoritatea de a-l învinge pe cel rău.

Mâna Domnului - Isaia a declarat că egiptenii, care erau dușmanii poporului lui Dumnezeu (prin extensie, demonii), vor fi ca o femeie. In general, femeile sunt un eșec într-un război. Bărbații mor în luptă, dar ele, când văd o situația periculoasă, izbucnesc în lacrimi și au tendința să fugă. Așa sunt spiritele rele. Ele pot părea puternice, cu toate acestea, atunci când le confruntăm, în Numele lui Isus, ele tremură de frică din cauza mâinii Domnului care vine împotriva lor.

Venirea Domnului Isus, lucrarea Sa, moartea și învierea Sa ne-a dat toată autoritatea de a-l înfrunta pe inamic. Din acest motiv, Țara lui Iuda - Biserica - este o spaimă pentru iad, care se îngrozește la vederea a ceea ce Domnul a făcut pentru noi.

Nu-ți fie teamă și ia-ți locul tău întru Hristos!

În El, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!