Mesajul zilei

18/04/2016 - NU RISIPI ALIMENTUL DAT DE DUMNEZEU

El s-a sculat, a mâncat şi a băut; şi, cu puterea pe care i-a dat-o mâncarea aceasta, a mers patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi până la muntele lui Dumnezeu, Horeb.

1 Regi 19:8

La începutul acestui capitol, cititim că profetul Ilie a fost amenințat de către regina Izabela, pentru că i-a omorât pe proorocii lui Baal, și apoi a fugit, în scopul de a-și salva viața. Ce lecție minunată putem extrage din această relatare! A obține victorii mari, nu înseamnă că devenim diferiți sau speciali și că din cauza acestui lucru, nu trebuie să ne așezăm la picioarele Domnului. Trebuie să fim umili, supuși și luptători întotdeauna.

Ce anume provoacă frica - este ușor să fii dominat de frică și să începi să acționezi în afara planului divin.  Ilie nu s-a temut de rege, nici de armata lui, nici de cei 400 de profeți ai lui Baal, însă un mesaj trimis din partea reginei l-a făcut să uite de tot ceea ce Domnul a făcut pentru el. Și astfel, el s-a dus în pustiu unde, după un drum de o zi, a şezut sub un ienupăr şi dorea să moară, zicând: "Destul! Acum, Doamne, ia-mi sufletul, căci nu sunt mai bun decât părinţii mei." (1 Regi 19:4).

 Trebuie să rămânem în picioare - Așadar, îndepărtându-se de voința divină, Ilie a adormit. Dar Domnul, prin mila Sa a trimis un înger, care i-a adus alimente profetului, și după ce l-a trezit,  i-a transmis un mesaj important: „Scoală-te și mănâncă” (1Regi 19:5). Pentru a ne hrăni cu Alimetul divin, trebuie să fim treji și în picioare.

Dumnezeu ne trezește – Ilie a mâncat un pic și s-a culcat înapoi, dar, a fost trezit din nou și i s-a dat același mesaj deoarece, dormind, el putea pierde binecuvântarea. De data aceasta, profetul a înțeles că trebuia să facă o lungă călătorie și, prin urmare, acea hrană era necesară pentru a ajunge la destinație (1 Regi 19:6,7). Ce învățătură! Binecuvântat să fie Dumnezeu, care ne trezește ori de câte ori este nevoie.

Nu putem ignora avertismentele Domnului, pentru că așa cum spune Cuvântul Sfânt, Duhul Lui nu va rămâne pururea în om (Geneza 6:3a). Ilie s-a ridicat, a mâncat, și cu puterea dată de acel aliment, a mers 40 de zile, până a ajuns la muntele lui Dumnezeu.

Nu risipi alimentul pe care iubitul nostru Tată ți-l trimite. El este special și-ți va da puterea necesară pentru a îndeplini misiunea care ți-a fost încredințată. Dacă nu te ridici și nu vei mânca pâinea pe care Domnul cu cuviință ți-a oferit-o, nu vei reuși să duci la capăt, ceea ce Dumnezeu a determinat ca tu să faci.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!