Mesajul zilei

19/04/2016 - LOCUINȚA DOMNULUI

Îi voi aduce la muntele Meu cel sfânt şi-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugăciune. Arderile lor de tot şi jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, căci Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele.

Isaia 56:7

 

Cât de trist a fost pentru Isus, atunci când a intrat în templul din Ierusalim și l-a găsit transformat într-o peșteră de tâlhari (Matei 21:12,13)! Casa Domnului ar trebui să fie un loc în care oamenii îl găsesc pe Dumnezeu, nu un târg.

Isaia a scris că Cel PreaÎnalt va aduce veselie poporului Său în casa Lui, loc, ce va fi numit casă de rugăciune. Cu toate acestea, mulți consideră că acolo, de asemenea se pot face afaceri. Această situație se repetă și în ziua de azi. Însă, ceea ce Isus a făcut în templu, atunci când i-a alungat pe negustori, trebuie să fie o lecție pentru noi, pentru că El nu va face acest lucru doar în Ziua Judecății, ci, de asemenea, în orice moment, cu cei care insistă să batjocorească templul său.

Templul Domnului este trupul nostru (1 Corinteni 06:19). Cu toate acestea, mulți oameni l-au transformat într-un bordel sau într-un "sanctuar" al practicilor rele (abuzul de droguri, imoralitate, etc.). Mulți prefac ceea ce ar trebui să fie sfânt, în adevărate "locuri de întâlnire"ale demonilor.

El a plănuit ca noi să fim plini de Duhul Sfânt, și dorința Lui este ca inimile noastre să fie locuința Lui, în care gândurile bune și faptele bune să fie prezente. Nu te poți bucura de pace și nu poți avea puterea lui Dumnezeu lucrând în Templul Său, dacă    " schimbătorii de bani și cei ce vând porumbei" sunt prezenți în el. Fă din inima ta o locuință pentru Domnul, respectând Cuvântul Său și nu permite gândurilor necurate, dorințelor rele, mâniei, urii, lăcomiei și altor "fii" ai inamicului să locuiescă în locul, care ar trebui să fie sfânt.

Dacă ai fost o persoană cu dublă personalitate, care, uneori, se arată sfântă și alte ori, un păcătos, oprește-te acum. Apropie-te de Tată în rugăciune și mărturisește cât de mult ai murdărit locuința Lui. Cere-I să-ți curețe întreaga ființă și străduiește-te să nu-l mai lași pe diavol să ia locul Duhului Sfânt.

Domnul locuiește doar într-o inimă, care Îi este dăruită în întregime. Cel Atotputernic nu poate coexista cu inamicul în aceeași casă. Cu Dumnezeu în viața ta, vei experimenta adevărata bucurie, pentru că bucuria Domnului va fi tăria noastră. (Neemia 8:10).

Așadar, rețeta pentru a fi o persoană de succes este ușoară, nu-i așa?

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!