Mesajul zilei

20/04/2016 - DUMNEZEU LOCUIEȘTE ÎN CUVÂNTUL SĂU

Şi i-au zis: Aşa vorbeşte Ezechia: "Ziua aceasta este o zi de necaz, de pedeapsă şi de ocară; căci copiii sunt aproape să iasă din pântecele mamei lor, şi totuşi mamele n-au putere să nască.”

Isaia 37:3

 

Sanherib, împăratul Asiriei, numit marele împărat, în aroganța sa, după ce a subjugat multe popoare, umilindu-le și distrugându-le, a decis să facă același lucru cu Iuda și Dumnezeul lui, hotărând să ia cu forța națiunea Israelului. După ce i-a asediat, i-a trimis pe robii săi cu o scrisoare de umilire față de israeliți. Însă, Sanherib nu se aștepta ca, în Ierusalim, să existe un rege, care să se teamă de adevăratul Dumnezeu și să-i respecte pe profeții Lui.

În acel moment, credința lui Ezechia era supusă unui test. Când a simțit greutatea amenințării, Domnul l-a trimis să-i ceară ajutor profetului Isaia, spunându-i că a sosit momentul ca copiii să vină la lumină, dar nu exista nicio putere pentru ca acest lucru să se întâmple.  El a căutat să găsească în acel om al lui Dumnezeu, ceea ce era necesar pentru a-l învinge pe regele asirian și a găsit tot ceea ce căuta (Isaia 37:2).

Dacă de asemenea, inamicul te provoacă, insistând asupra faptului că nu vei reuși să ieși din acea situație dificilă, nu-i da atenție, ci fii atent la Domnul, Cel care a promis să fie puterea noastră. Chiar dacă ai căzut și astfel, adversarul poate să te facă de râs, amintește-ți că, chiar dacă suntem necredincioși, El rămâne credincios, pentru că nu se poate tăgădui singur (2 Timotei 2:13). Dumnezeu locuiește în Cuvântul Său.

Atotputernicul va fi întotdeauna cu cei care cred în El. Cine se teme în fața amenințărilor inamicului va avea probleme. Dar cel care crede că, deși o armată îl poate înconjura –așa cum a făcut Sanherib cu Ierusalim - Domnul nu-l va lăsa și cu siguranță va învinge.

Întoarce-ți privirea spre Cuvântul lui Dumnezeu; nu te uita la diavol sau la răul pe care el îl poate face. Există scăpare pentru cei care se întoarc la Domnul. El este infinit mai mare decât autorul relelor. Crede în Dumnezeu, Cel care întotdeauna va împlini ceea ce a promis. El a spus că va fi cu noi în toate zilele, până la sfârșitul veacului (Matei 28:20).

În Numele lui Isus, ridică-te chiar acum și asumă-ți binecuvântarea. Ezechia știa că profetul era reprezentantul Celui Prea Înalt. Astăzi, Cuvântul lui Dumnezeu ia locul profetului și îl reprezintă pe Domnul. Prin Cuvântul Său viu găsim răspunsul Dumnezeului cel Atotputernic, iar El va vorbi tuturor celor  care-L caută. Cine face voia lui Dumnezeu este iubit de Domnul!

 

În Hristos, cu dragoste.

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!