Mesajul zilei

21/04/2016 - MERGI ȘI FĂ AȘA CUM ȚI-A SPUS DOMNUL

El a plecat şi a făcut după cuvântul Domnului. S-a dus şi s-a aşezat lângă pârâul Cherit, care este în faţa Iordanului.

1 Regi 17:5

 

Cel care Îl slujește într-adevăr pe Dumnezeu se face cunoscut nu prin ceea ce declară, ci prin obediența sa față de Cuvânt. Domnul are nevoie de oameni care, după ce au luat la cunoștință mărețul Său plan, merg și-l execută. Cei care așteaptă să vadă, dacă situația se va îmbunătăți în viața lor sau dacă acest lucru este într-adevăr după voia Celui Atotputernic, nu vor reuși să aibă succes.

Ilie a simțit că Domnul dorea ca el să-l confrunte pe perversul Ahab și să-l condamne pentru comportamentul său rău. Profetul nu a ezitat în fața poruncii divine. El a mers și a făcut așa cum i   s-a spus. Cum regele s-a arătat nepăsător, profetul nu s-a intimidat și i-a spus că „în anii aceştia nu va fi nici rouă, nici ploaie, decât după cuvântul meu." (1 Împărați 17:1).Îmi imaginez, că regele a râs mult  la auzul amenințării acestui om că va "închide" cerurile.

Apoi, Creatorul l-a trimis pe Ilie să se ascundă aproape de pârâul Cherit. Acolo, dimineața și după-amiaza, corbii îi aduceau pâine și carne, iar profetul bea apă din pârâu. Acele păsări au acționat cu fidelitate față de planul divin, în favoarea celui care era credincios lui Dumnezeu. Principiul prin care puterea Tatălui ceresc să lucreze și astăzi, este același: cine este credincios va vedea puterea Sa în acțiune.

Nu a fost teama cea care l-a condus pe profet la acel pârâu,ci călăuzirea divină. Nu lăsa ca frica să te poarte prin locuri necunoscute. Cine este al lui Dumnezeu trebuie să se lase călăuzit doar de El.

Ahab l-a căutat pe Ilie peste tot, dar nu l-a găsit. Cu toate acestea, profetul era aproape, dar era ascuns de Cel care l-a trimis să se refugieze acolo. Fără îndoială, dacă nu ar fi fost ascultător, ar fi fost descoperit.

Domnul poate face legământ doar cu cel care face ceea ce El poruncește. A ieși în afara voii lui Dumnezeu este ca și cum ți-ai face cunoscută poziția pe câmpul de luptă, astfel încât inamicul să te poată găsi. Pe de altă parte, săgețile înveninate ale dușmanului nu vor reuși să-i ajungă pe cei care se refugiază la umbra Atotputernicului. Secretul este să asculți ceea ce spune Cuvântul.  Cine aude glasul Tatălui veșnic găsește în El tot ceea ce are nevoie. Du-te și fă așa cum Domnul îți spune. Îndeplinește întotdeauna voia lui Dumnezeu!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă călăuzească!