Mesajul zilei

24/04/2016 - NU-L LĂSA PE DOMNUL SĂ ADOARMĂ

Pe când vâsleau ei, Isus a adormit. Pe lac s-a stârnit un aşa vârtej de vânt, că se umplea corabia cu apă; şi erau în primejdie.

Luca 8:23

 

O mică neatenție, iar inamicul a reușit să provoace o furtună mare. Cum ucenicii nu i-au dat atenția cuvenită Domnului, El a adormit. Când au văzut că nu mai există scăpare, L-au trezit. Cu Hristos dormind, corabia s-a umplut de apă, iar apostolii au fost supuși unui mare pericol.

Pe când vâsleau ei, Isus a adormit. Pe lac s-a stârnit un aşa vârtej de vânt- pare o prostie, dar uitând să-i dăm Domnului locul potrivit în viața noastră, face ca El „să adoarmă”. Inamicul, care niciodată nu se odihnește este întotdeauna gata să te atace și să te distrugă; el este atent, astfel încât să nu piardă nicio oportunitate. În întâmplarea citată, răul a adus un vârtej mare. Dacă există vreun vîrtej sau vreo furtună, care a început să bată în viața ta, fii sigur, că este vorba de o neatenție de-a ta, ce l-a făcut pe Cel care ocrotește poporul Său să „adoarmă”.

Ucenicii au greșit, pentru că nu i-au dat atenția cuvenită Învățătorului. Se întâmplă întotdeauna așa: lăsăm ca atenția noastră să fie acaparată de multe lucruri, de multe ori chiar folositoare, iar când ne deșteptăm,  realizăm că vâslim singuri împotriva valurilor care, sunt din ce în ce mai mari. În același mod ca și discipolii lui Isus, luptăm și facem tot ce ne vine în minte, până când ne dăm seama că era necesar doar să ne îndreptăm privirea spre cer; de acolo vine ajutorul nostru.

Se umplea corabia cu apă - După un timp, când și-au dat seama că situația s-a înrăutățit, ucenicii l-au trezit pe Învățător (v 24). Acest lucru trebuie făcut în viața tuturor celor care se află în bătaia furtunii. În timp ce te lupți fără credință, barca ta se va umple de apă.

Erau în primejdie – Ei, într-adevăr se aflau în pericol, însă el nu a început când corabia s-a umplut cu apă, ci când L-au lăsat pe Isus să adoarmă. Cine nu profită de această oportunitate, în care Isus vizitează și întărește poporul Său, se supune pericolului. Forțele întunericului nu vor numai să te împiedice, ci vor să te ducă în iad. Strategiile lui satan includ, de exemplu, a pune pe cineva în viața ta, făcându-te să simți că partenerul tău nu este deajuns pentu tine sau a determina o persoană de încredere a angajatorului să facă "credite" neautorizate, pe care ea începe să le  plătească. Dar, ulterior va începe să ia cu  „împrumut" sume mai mari, însă cu timpul nu le va mai putea plăti; și atunci greșeala sa este descoperită și este dată pe mâna poliției. Fratele meu, nu ieși din Cuvântul lui Dumnezeu. Cere-I Domnului sete pentru Cuvântul Său, citește-L, cugetă asupra Lui și roagă-te ca să-l înțelegi. Cu alte cuvinte: nu-L lăsa pe Domnul să "adoarmă" în corabia ta.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!