Mesajul zilei

25/04/2016 - NU TE TEME ÎN ZILELE NENOROCIRII

Pentru ce să mă tem în zilele nenorocirii, când mă înconjoară nelegiuirea potrivnicilor mei?

Psalmul 49:5

 

Tare bine ar fi ca toate zilele noastre să fie bune, dar  avem și zile proaste, în care, de multe ori, chiar și cei mai credincioși și fermi întru Domnul se clatină și le este frică. Cum putem atunci să trecem cu succes, peste aceste momente?

Fii atent la revelațiile Domnului - În momentele în care Domnul ne  deschide într-un mod îmbelșugat Cuvântul Său, trebuie să reținem tot ceea ce El ne dezvăluie, așa cum face furnica cu alimentele pe care le cară în spate, astfel încât în timpul iernii spirituale, când cerurile se închid, iar deasupra capetelor noastre, se formează un acoperiș de bronz, care nu lasă ca rugăciunile noastre să treacă, să putem folosi aceste revelații, care ne vor da înțelepciune și pricepere să îndurăm această perioadă de încercări. În ceea ce privește leneșii și risipitorii bunătății divine, atunci când se vor confrunta cu atacurile răului, vor fi dezorientați. Însă, adevărații slujitori, cei care nu lasă să le alunece din mâini bucățile de pâine și peștii multiplicați de Domnul, chiar atacați de cel rău, nu-și vor pierde încrederea în Dumnezeu , ci-L vor lăuda.

Pregătește-ți inima - este necesar să-ți pregătești inima, pentru a-I sluji Domnului și să fii conștient de faptul că ceea ce El ne dezvăluie, dacă nu este pentru prezent, este pentru viitorul îndepărtat sau cel apropiat. Iosua, succesorul lui Moise, a declarat că dintre cuvintele Domnului referitoare la poporul lui Israel, nici unul nu a a dat greș. De asemenea, fii sigur, că ceea ce El îți va  spune nu va da greș. Reține toate revelațiile, pe care Domnul ți le dă și nu pierde nici una, pentru că, chiar dacă totul indică că ele nu îți folosesc acum, mai devreme sau mai târziu, vei avea nevoie de ele. Dumnezeu nu spune nimic întâmplător și nu dă greș în sfaturile Sale.

Niciodată să nu te îndepărtezi de Dumnezeu –fii conștient că există oameni, care așteaptă momentul potrivit pentru a-ți întinde capcane. Lumea este plină de ei, iar inamicul îi folosește pentru a te determina să stai departe de prezența lui Dumnezeu. Unii vin cu invitații seducătoare; alții cu atacuri directe, dar dacă ai reținut ceea ce Domnul ți-a spus, vei putea stinge toate aceste săgeți arzătoare ale celui rău, care de multe ori sunt trimise de persoane care aparent Îl slujesc pe Dumnezeu. Lipsa de atenție la avertismentele biblice este responsabilă pentru eșecul multor oameni: căsătorii distruse și alte lucrări ale iadului. Însă,  dacă poporul îi va servi Domnului cu simplitate și dragoste, niciodată nu se va teme la vremurile de încercare. Rămâi întotdeauna ferm pe Stânca Vieții; aceasta este rugăciunea mea.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!