Mesajul zilei

26/04/2016 - MISIUNEA NOASTRĂ ÎN TRUPUL LUI HRISTOS

Deoarece avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat: cine are darul prorociei să-l întrebuinţeze după măsura credinţei lui.

Romani 12:6

 

Domnul are diferite daruri, pentru a le da  oamenilor în lupta lor spirituală. Suntem în război împotriva căpeteniilor, puterilor răului, stăpânitorilor întunericului ale acestui veac și ale duhurilor răutății, care acționează în locurile cerești. Nu ne este de niciun folos să ridicăm steagul alb, cerând pace, sau să ne declarăm neutri. Suntem soldații binelui, convocați de Regele regilor, pentru a face lucrarea lui Dumnezeu. Dacă vom tăcea, sau vom fi nepăsători, vom fi atacați de împăratul răutății.

Pentru a îndeplini misiunea noastră în Trupul lui Hristos, ne-au fost date daruri în ajutor, adică competențele necesare, pentru a fi utilizate în conformitate cu credința care ne-a fost dată. Dacă neglijăm această lucrare, vom fi găsiți vinovați, și Scriptura spune că, blestemat este cel ce face lucrarea Domnului cu nebăgare de seamă (Ieremia 48:10).

Așadar, ai grijă! Trăiește la picioarele Domnului, rugându-te și meditând asupra Cuvântului. Nu uita să ceri, pentru că cine cere, primește; sau să cauți, astfel încât să poți găsi ceea ce cauți, sau să bați, pentru că cine bate, i se va deschide (Matei 7:7). Dacă există ceva dincolo de capacitatea ta, strigă la Domnul să te ajute. Fă totul cu puterea - înțelegerea - care ți-a fost dată, pentru că Domnul Dumnezeu, niciodată nu va cere ca tu să îndeplinești ceva, pentru care El nu te-a înzestrat.

Suntem partenerii Domnului; El este comandantul, pentru că El știe cum să planifice și să execute buna Sa Voință. Ceea ce  El cere de la noi, este doar fidelitate și dragoste față de Cuvântul Său. Secretul este să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne folosească, și nu să încercăm să-l facem pe Domnul să ne folosească.

Este necesar întotdeauna să ne sforțăm, deoarece carnea este neputincioasă, vicleană. Domnul, în marea Sa iubire, ne-a dat sarcini pe care, dacă le vom îndeplini după voia Sa, El ne va recompensa pentru eternitate.

În zilele noastre, Dumnezeu își face lucrarea Sa, la fel cum a făcut-o în zilele lui Avraam, Moise, David și multor altor slujitori ai Lui. Nu trebuie să ne gândim, că doar ei au fost privilegiați să fie chemați pentru a sluji veșnicului Rege. Noi suntem de asemenea.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Fie ca tu să nu pierzi oportunitatea de a-ți îndeplini chemarea, aceasta este rugăciunea mea.