Mesajul zilei

27/04/2016 - DATORIA TA ESTE SĂ ÎMPĂRĂȚEȘTI

O, iată-vă sătui! Iată-vă ajunşi bogaţi! Iată-vă împărăţind fără noi! Şi măcar de aţi împărăţi cu adevărat, ca să putem împărăţi şi noi împreună cu voi

1 Corinteni 4:8

 

Una dintre marile revelații, despre cine suntem în această lume se găsește în acest verset: trebuie să împărățim – asupra vieții noastre, familiei, bunurilor noastre și asupra a tot ceea ce Domnul pune în mâna noastră. Dar unii, care nu cunosc acest lucru, trăiesc cu mâinile întinse, cerșind favoruri din Cer, ca și cum nu li s-a permis să fie persoane cu putere în această viață.

Atunci când ne-a chemat să facem parte din poporul Lui, Domnul ne-a făcut autorități spirituale. Acel demon, pe care cei șapte fii ai preotului iudeu numit Sceva, au încercat să-l expulseze, dar nu au reușit (Fapte 19:13-16), a spus că știa cine este Isus și cine este Paul. Apostolul, niciodată nu a eșuat în a scoate un demon, pentru că spiritele rele știau că, el era slijitorul Domnului și prin urmare, avea autoritate asupra lor. Același dușman știe totul despre noi, dar mulți dintre noi nu înțeleg acest lucru.

Ni s-a dat autoritatea și puterea de a scoate toate duhurile rele și de a tămădui tot felul de boli ale oamenilor (Matei 10:1 Marcu 16:16-18; Luca 10:19). În Scriptura eternă, este scris despre domnia noastră asupra răului, iar acest cuvânt nicodată nu va fi șters. Este necesar să împărățești în favoarea Evangheliei, spre slava lui Dumnezeu.

Nu puntem spune pur și simplu, că suntem învingători în toate situațiile, dar continuăm să suferim.  Este nevoie să punem în aplicare drepturile noastre întru Hristos. Mulți oameni au nevoie, ca adevărații fii  ai lui Dumnezeu să se ridice și să-i ajute; iar Domnul nu are pe altcineva, decât pe noi, poporul Său.

Trezește-te, frate! Astăzi este ziua ca tu să strălucești. Caută-L pe Cel PreaÎnalt, revendică-ți drepturile și cere călăuzirea Lui. Crede că Dumnezeu îți va dezvălui, prin Cuvântul Său, care este voia Sa pentru viața ta. Deci, spre slava lui Dumnezeu, împărățește, dar nu-i imita pe frații tăi nebuni, care cred că este posibil se slujești la doi stăpâni. Lasă-l pe Mamona (banii) și pe ceilalți așa-ziși dumnezei și slujește doar singurului Domn adevărat. Luindu-ți locul întru Hristos, Dumnezeu va lua locul de Împlinitor al Cuvântului Său în viața ta.

Dacă încă nu ești sigur de faptul că, El te-a făcut biruitor, sau că dorește să te facă o persoană de mare importanță în lumea spirituală, vei continua copleșit și plin de probleme. Cine  a fost încoronat rege, trebuie să domnească și să facă lucrarea lui Dumnezeu. Cine împărățește este suveran peste toate lucrurile. Şi măcar de aţi împărăţi cu adevărat, a scris Pavel.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!