Mesajul zilei

28/04/2016 - NU PUTEM DA ÎNAPOI

Dar acum, după ce aţi cunoscut pe Dumnezeu sau, mai bine zis, după ce aţi fost cunoscuţi de Dumnezeu, cum vă mai întoarceţi iarăşi la acele învăţături începătoare, slabe şi sărăcăcioase, cărora vreţi să vă supuneţi din nou?

Galateni 4:9

 

Un pericol, pe care-i pândește pe mulți oameni care L-au acceptat pe Isus ca Domn și Mântuitor: întoarcerea la învăţăturile începătoare, slabe şi sărăcăcioase. Aceste  principii religioase, care au existat în viețile noastre, înainte de a crede- care acum nu au nicio valoare - trebuie eliminate, îngropate.

Urmează Lumina adevărată - religioșii au principiile lor și se străduiesc să nu-L dezamăgească pe Dumnezeu, însă aceste principii îi duc în realitate mai aproape de inamic. Este ca și cum, într-o noapte foarte întunecată, ar aparea o lumină slabă, ca cea a unui chibrit, și care îi va ajuta să nu cadă în abis, cu toate acestea, nu va reuși să-i împiedice să se poticnească și să se rănească. Așa cum această lumină este trecătoare, ei au nevoie de adevărata Lumină, care îi va lumina și-i va ghida. Părintele ceresc le vede sinceritatea și îi ajută să vadă adevărata Cale- Evanghelia. Deci, ca membri ai Trupului lui Hristos, trebuie să ne oprim să mai trăim o viață mediocră și să începem o viață ghidată de Cuvântul lui Dumnezeu.

Fără sacrificii - este o pierdere de timp  să dai acultare la astfel de  sfaturi: "Nu atinge", "Evită astfel de alimente" sau "Nu folosi aceste haine deocheate" (desigur, cele care depășesc bunul simț trebuie evitate) sau să dai crezare învățăturilor, care susțin că prosperitatea este rea; că trebuie să trăim cu genunchii în țărână etc. Dumnezeu nu ne dă binecuvântări pentru meritele noastre, sacrificiile noastre. Darurile vin prin credință.

Practică credința adevărată - Galatenii au avut privilegiul de a fi  evanghelizat de un om, care-L cunoștea cu adevărat pe Domnul. Ei au fost învățați să elimine învățăturile slabe și sărăcăcioase și au acceptat adevărata credință. Ei au văzut minunile lui Dumnezeu, atunci când Pavel le predica. Cu toate acestea, la un moment dat, au fost influențați de cineva care nu cunoștea Adevărul pe deplin și așa au crezut că este necesar să se întoarcă la primele învățături. Însă de fapt, ei trebuiau să înainteze pe calea, pe care Pavel le-o arătase .

Astăzi, se întâmplă la fel. Mulți oameni cred în superstiții, trăiesc în negarea completă a Adevărului. Nu cădea în această înșelătorie a iadului! Aleargă spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. (Filipeni 3:14). Am fost creați întru Hristos, pentru a fi slujitori ai Noului Legământ.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă călăuzească!