Mesajul zilei

29/04/2016 - DUHUL SFÂNT NE ÎNVAȚĂ CE TREBUIE SĂ FACEM

Când vă vor duce înaintea sinagogilor, înaintea dregătorilor şi înaintea stăpânirilor, să nu vă îngrijoraţi cum veţi răspunde pentru apărarea voastră, nici ce veţi vorbi; căci Duhul Sfânt vă va învăţa chiar în ceasul acela ce va t

Luca 12:11,12

         

         Unul dintre trucurile inamicului, pe care îl folosește împotriva multor slujitori ai lui Dumnezeu, este de a-i face să se simtă în imposibilitatea de a trece peste crizele, care se abat asupra vieții lor.

Totul decurge bine pentru mulți oameni, până când o boală vine asupra lor; pentru alții, faptul că au fost dați afară de la locul de muncă este un motiv de disperare. Același lucru se întâmplă cu alții, atunci când soțul/soția își părăsește jumătatea,  spunând că dragostea ce-i unea a luat sfârșit.  Este adevărat că aceste situații aduc durere, pentru cei care nu cunosc puterea Domnului și nu sunt ușor de trecut.

         Îmi amintesc de o poveste, pe care am auzit în tinerețea mea într-o biserică. Într-un oraș din Anglia avea loc un cutremur și toată lumea fugea dintr-o parte în alta.Unii țipau, alții plângeau, câțiva se rugau, însă o bătrânică stătea calmă și cânta liniștită, în mijlocul acelei catastrofe. Au venit la ea și au întrebat-o: „Nu-ți este frică?” La care ea a răspuns: " Nu-mi este; sunt chiar fericită, pentru că văd cum Dumnezeul meu are puterea de a cutremura tot acest pământ."

Cine este a lui Dumnezeu nu trebuie să se teamă sau să dispere în fața adversităților. Orice s-ar întâmpla, El continuă să fie Dumnezeu și Domn, și niciodată nu va pierde nicio bătălie. Dacă suntem ai Lui și suntem în comuniune, este deajuns să intrăm în prezența Lui și să-I cerem ajutorul, iar El făă îndoială ne va întinde mîna.

         În versetul citat, Isus ne asigură că, în fața autorităților, ni se vor da vorbele pe care trebuie să le rostim. Dar ce facem în fața atacurilor inamice? Dumnezeul nostru fuge? Bineînțeles că nu. Putem conta întotdeauna pe sprijinul Duhului Sfânt, care niciodată nu ne va părăsi. Când vei avea nevoie de ajutorul divin, crede în ceea ce Domnul vorbește în Cuvântul Său, și El te va învăța ce să faci. Dar de ce atunci, unii nu primesc direcția Tatălui atunci când se confruntă cu anumite probleme? Răspunsul este următorul: Domnul lucrează numai atunci când există credință și mulți oameni, în ceasul ispitei, uită Cuvântul și acționează din frică. În mijlocul fricii, cine guvernează este inamicul.

         Adu problemele tale în mijlocul credinței. Înfruntă-le, încrezător în ceea ce Dumnezeu ți-a spus și Duhul Sfânt va fi Învățătorul tău, arătându-ți ce este de făcut.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!