Mesajul zilei

30/04/2016 - COMOARA NESECATĂ DIN CERURI

Vindeţi ce aveţi şi daţi milostenie. Faceţi-vă rost de pungi care nu se învechesc, o comoară nesecată în ceruri, unde nu se apropie hoţul şi unde nu roade molia.

Luca 12:33

 

Printre atât de multe lucruri pe care le facem aici, pe pământ, pentru fericirea noastră veșnică, există unul necunoscut pentru majoritatea oamenilor: să facem comoară nesecată în ceruri. Există persoane care au mai mult decât un loc de muncă; alții se zbat să adune cât mai mult; există oameni care se preocupă cu bătrânețea și, prin urmare încep să acumuleze, tot felul de bunuri pentru a putea trăi liniștiți. Toate aceste lucruri sunt bune, dar Isus a vorbit despre comoara nesecată din ceruri.

Te-ai gândit vreodată la această învățătură a Domnului? Mărturisesc că, doar după mai mult de o jumătate de secol în slujba lui Hristos, am dat atenție acestei expresii: a face comoară în cer. Niciodată nu m-am gîndit că în această lume, se poate aduna o comoară acolo, unde hoțul nu ajunge și unde molia nu roade. Învățătorul a vorbit și despre pungile, ce nu se învechesc, iar ceea ce punem în ele, rămâne în siguranță. Dar ce înseamnă aceste lucruri și cum le putem face?

 Pierde mult, cel care refuză să ajute la evanghelizarea celor pierduți. Cine nu dă un pahar din Apa vieții, milioanelor de oameni însetați, care trăiesc în această lume, bând direct din apele contaminate și poluate, nu vor reuși să facă rost de astfel de pungi. Ei au nevoie de ajutorul nostru, de milostenia noastră. De fapt, dacă toți copiii lui Dumnezeu ar ajuta misiunile creștine, partea fiecăruia, pe care ar dona-o ar fi mică. Însă puțini ajută, iar mulți adună adevărate comori.

Nici o învățătură adusă de Maestru nu este de mică valoare. El a vorbit doar ceea ce este adevărat. Cine are urechi, să audă învățăturile lui Isus, și să le pună în practică și niciodată să nu renunțe la ele, chiar dacă va trebui să treacă prin situații dificile. Domnul Dumnezeu va fi mereu cu privirea ațintită asupra celor care-L ascultă.

 A face binele aici, pe pământ este comoara adevarată, ce va fi depusă în Împărăția Cerurilor.

Rugăciunea mea este să faci rost de pungi, care să nu se învechească și să aduni comori, care să nu se termine.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!