Mesajul zilei

04/05/2016 - CU CINE ESTE BUN DUMNEZEU?

Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută.

Plângeri 3:25

 

Am auzit odată un predicator, care spunea că Dumnezeu este de mărimea pe care noi I-o dăm. El a explicat, că cei care cred    într-un Dumnezeu "pitic", El devine de dimensiunea acelui lucru. Însă, cei care cred într-un Dumnezeu Atotputernic, mai mare și mai puternic decât toate problemele lor, îl au pe acest Dumnezeu lucrând întotdeauna în favoarea lor. Această gândire era ceva nou pentru mine și am rămas intrigat, dar apoi reflectând asupra a ceea ce pastorul a spus, Domnul mi-a dat discernământ.

Profetul Ieremia a spus că Domnul este bun cu cei care nădăjduiesc în El, își pun speranța în El și folosesc credința pe care o primesc prin Cuvânt, pentru că, pentru ei, Atotputernicul este Bun. Cu toate acestea, pentru cei care se îndoiesc și nu cred, ca El poate lucra în favoarea lor, transformându-le dezamăgirile în fericire, tămăduindu-le bolile și deschizându-le uși, El nu se arată Bun.

Atotputernicul Dumnezeu este bun în a face minuni, în a stinge puterea focului mistuitor, în a face ca o furtună să tacă, în înmulțirea pâinilor și a peștilor, în a-i salva pe slujitorii Lui din gura leului și în a efectua orice minune este necesară. Pentru că El este Perfect, El niciodată nu va executa un lucru prost făcut, și de asemenea nu va lăsa nimic neterminat. Tatăl nostru ceresc este desăvârșit.  Domnul este bun pentru cel care se lipește de El și pentru cel care îl caută. Dorința de a vedea lucrurile mergând bine și rugăciunea nu sunt suficiente.Trebuie să-L căutăm din tot sufletul nostru.

Dacă Dumnezeu există și alții L-au găsit, de ce nu-L poți găsi și tu? Care este diferența? Culoarea pielii, a ochilor? Statura ta? Cultura? Asta sau aia ...? Să știi că aceste detalii nu au nici cea mai mică importanță. Tu ești exact cine a vrut El ca tu să fii, la fel ca oricine altcineva.Toți avem același drept de a-L întâlni pe Creatorul nostru, Cel care a creat cerurile și pământul.

Pentru a-L avea pe Domnul lucrând în noi, trebuie să-L căutăm și să se ne întoarcem la El; asta înseamnă să trăim și să sperăm în El, și... pentru El. Poate că ești unul dintre cei care caută numai binecuvântarea și nu și Binecuvântătorul. Dacă este așa, atunci acum este timpul să te schimbi.

Pune nădejdea în Dumnezeu și caută-l cu toată inima ta. Îl vei găsi în Cuvântul Său și vei vedea că de fapt, El este Bun în toate lucrurile.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!