Mesajul zilei

06/05/2016 - ACCEPTĂ ÎNDRUMĂRILE DOMNULUI

Dacă ţi se va părea prea greu de judecat o pricină privitoare la un omor, la o neînţelegere sau la o rănire, şi va da prilej la ceartă înăuntrul cetăţii tale, să te scoli şi să te sui la locul pe care-l va alege Domnul Dumnezeul tău

Deuteronomul 17:8

 

A umbla cu Dumnezeu, înseamnă a-ți trăi viața încrezându-te în El. Niciodată nu putem să ne gândim că direcția Celui Prea Înalt este slabă și lipsită de importanță, pentru că El este perfect, și perfecte sunt și toate lucrările sale.

Nu există nicio problemă, pentru care Domnul să nu aibă o  soluție sau să nu ne indice o ușă de ieșire. Este imposibil să mergem cu Dumnezeu și să nu avem încredere deplină în El. Când Îl căutăm și ne rugăm, pentru ca El să ne ajute să rezolvăm o anumită problemă, să ne vindece de o boală, trebuie să avem credință că El va răspunde imediat rugăciunii noastre.

Comite o mare greșeală persoana care consideră că nu are nevoie de nimic. Mulți se roagă pentru ajutor, iar în momentul în care aud predicarea Cuvântului sau atunci când citesc Biblia, primesc o direcție în inima lor , care însă,  de multe ori se pare ca nu este răspunsul la rugăciunea făcută. Și, în acest fel, decid să renunțe la revelația pe care au primit-o, pentru că "își dau seama" că nu este ceea ce au nevoie să audă. Am auzit povești frumoase despre oameni care au decis să căute în lucruri simple și au găsit remediul pentru multe boli. A considera că revelația primită nu are nimic de-a face cu cererea pe care tu ai făcut-o, înseamnă să te consideri mai înțelept decât Domnul.

Nu există niciun instrument pe care omul finit poate să-l creeze pentru a măsura capacitatea lui Dumnezeu; puterea și priceperea Lui este fără margini. (Psalmul 147:5). O dovadă a acestui lucru,  este atunci când Moise a aruncat un lemn în apele amare și  printr-o minune divină, ele au devinit potabile (Exod 15:23-25).

Dacă ne adresăm Celui Atotputernic și cearem îndrumarea Lui, așa cum a făcut-o Moise, putem fi siguri că El va veni, pentru că Domnul răspunde strigătului poporului Său (Psalmul 18:6). Revelația pe care o primim, trebuie să fie acceptată și analizată. Atunci când medităm asupra a ceea ce El ne spune, primim înțelegerea, ce ne va aduce soluția sau ne va indica calea de urmat.

Domnul răspunde rugăciunii făcute cu credință și în Numele lui Isus. Atunci soluția este de a crede. Așa cum am citit în versetul de deschidere a acestui mesaj, poporul lui Dumnezeu, atunci când se afla într-o problemă gravă, care necesita un răspuns complicat pentru om, era condus să se suie la locul pe care Cel Atotputernic urma să-l aleagă. Chiar și astăzi, această declarație trebuie urmată. Nu te îndepărta de Dumnezeu. Roagă-te, caută și servește-L pe Domnul, și crede în ceea ce spune El. În acest fel, vei fi binecuvântat (Evrei 11:6).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!