Mesajul zilei

08/05/2016 - MESAJUL LUI DUMNEZEU

Spuneţi celor slabi de inimă: "Fiţi tari, şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru, răzbunarea va veni, răsplătirea lui Dumnezeu; El însuşi va veni şi vă va mântui."

Isaia 35:4

 

Diavolul a făcut ca unii oameni să trăiască fără speranță, cu teamă de ziua de mâine și în imposibilitatea de a crede în faptul că credința poate schimba ceva. Nimic nu este mai trist decât să nu vedem un viitor mai bun, gândindu-ne că sfârșitul a venit și că nu merită să luptăm. Cu toate acestea, Dumnezeu are grijă de copiii Săi și le trimite un mesaj: fiți tari și nu vă temeți, garantându-le și trei binecuvântări: răzbunare, mântuire și răsplata divină.

Credința/adversitatea - Profeții dezastrului spun că viața pe Pământ va deveni de nesuportat din cauza încălzirii globale; marea va crește atât de mult, încât va indunda regiunile din apropiere; violența va crește, și că cel mai bine este să nu aducem copii pe lume. Este adevărat că iresponsabilitatea omului poate provoca o mulțime de suferințe, dar acest lucru trebui să fie tratat cu înțelepciune divină. De fapt, aceste lucruri nu sunt un motiv  ca să ne temem de ziua de mâine și să suferim anticipat.

Dumnezeu, într-un moment de afecțiune, transmite copiilor săi următorul mesaj: "Nu vă temeți de ce va veni" pentru că El vă va arăta cale de ieșire. Nici un fiu al Celui Prea Înalt nu trebuie să se teamă de știrile alarmante.  Nu putem ști dacă profețiile amenințătoare se vor împlini. Și chiar dacă se vor împlini, de ce să ne fie frică? Domnul ne va da scăparea. Prin credință putem muta munții în mijlocul mării. Credința este singurul lucru care are puterea de a schimba ceva.

În anii 1950, anii '60 și '70, lumea trăia cu teama că era de ajuns ca președintele american sau prim-ministrul rus, să apese pe un buton, iar lumea nu ar mai fi existat. Astăzi, o astfel de amenințare nu-și are rostul. Dumnezeu rămâne același, iar mesajul Lui este ca cei slabi de inimă să fie tari și să nu se teamă. Dumnezeu îi va călăuzi pe cei care vor continua fermi în credință.

Ție îți este frică de ziua de mâine? Nu-l lăsa pe inamic să-ți fure pacea și libertatea. Amintește-ți că Domnul a promis să vină cu trei binecuvântări: răzbunare, răsplată și mântuire. Bucură-te de aceste vremuri de Vești Bune!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să te binecuvânteze!