Mesajul zilei

09/05/2016 - DOI PAȘI IMPORTANȚI

Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.

Apocalipsa 3.20

 

Atingerea lui Isus este importantă, căci este începutul, însă nu este tot ceea ce avem nevoie. Ascultarea vocii Stăpânului este de o importanță fundamentală, tot așa cum este și deschiderea ușii. Făcând acești doi pași, Domnul va cina cu noi, și noi cu El. Pierde mult cel ce doar frecventează biserica și este doar în căutarea binecuvântărilor, căci nu știe că mai există ceva în așteptarea sa.  

Ascultă vocea Stăpânului – Ascultând Evanghelia, omul răspunde atingerii Domnului Isus, se convertește, trece prin apă, dobândește harul căinței și botezul în Sfântul Duh. Totuși, aceasta nu este totul; o serie de experiențe binecuvântate sunt doar pe punctul de a începe. Dacă a fost învățat că nu poate să mai aștepte nimic de la Dumnezeu, omul se oprește aici. Însă, învățând să asculte vocea Stăpânului, va intra într-o atmosferă spirituală plină de satisfacții.    

Deschide-I ușa – Vocea Domnului se aude în timpul lecturii biblice și predicarea Cuvântului lui Dumnezeu, ce devine vie, luminează și oferă îndrumare. Uneori, omul chiar poate auzi – în sensul propriu al cuvântului – vocea divină. După ce a avut această experiență, el trebuie să deschidă ușa Domnului, ceea ce, cu alte cuvinte, înseamnă să faci voia Lui. De fiecare dată când simți că Tatăl dorește să vorbească cu tine, dă-I atenția cuvenită.

Recompensa – Făgăduința pe care Cel Preaînalt a făcut-o este foarte importantă, aproape de necrezut: El va lua cina cu noi, iar noi vom cina cu El. Să cinăm cu Domnul este ceva de înțeles, căci El este Pâinea ce a coborât din ceruri; însă, faptul că El cinează cu noi este ceva dincolo de înțelegerea noastră. Cred că, pentru a înțelege bine ceea ce aceasta înseamnă, avem nevoie de luminarea Lui. Cum poate oare Domnul să cineze cu noi dacă omul nu-I acordă slava cuvenită? Sau cum Stăpânul va sta oare lângă cineva care nu acceptă mărturia lui Dumnezeu (1 Ioan 5.11) ? Așadar, când Sfântul Duh se află aplecat asupra vieții noastre, gândim, vorbim și acționăm ca El.     

Creștinul care nu comunică cu Tatăl din ceruri, participă doar la adunări și își îndeplinește obligațiile este binecuvântat, însă pierde mult. Există mai mult din partea Celui Preaînalt pentru el decât binecuvântările pe care toți vor să le primească.

Să nu vrei să primești mai puțin decât ceea ce Fiul lui Dumnezeu are pentru tine. Când tu cinezi alături de El, viața ta îți va fi îmbogățită cu slavă, valorile tale se vor schimba, obiectivele tale vor fi atinse, iar de vei cădea în prăpastie vei ieși cu succes la liman. Toată umanitatea are nevoie să ia cina cu Domnul Isus. 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!