Mesajul zilei

15/05/2016 - ATITUDINEA CELUI CARE IUBEȘTE

Să vă dea Domnul să găsiţi odihnă, fiecare în casa unui bărbat! Şi le-a sărutat. Ele au ridicat glasul şi au plâns

Rut 1.9

 

Aceste cuvinte au fost spuse de cineva care nu se gândea numai la propria bunăstare. Naomi ar fi vrut ca nurorile sale, acum văduve, să nu o însoțească, ci să rămână în țara Moabului, să se căsătorească din nou și să aibă o viață binecuvântată. Este aproape imposibil să întâlnești pe cineva care să se gândească la aproapele său. Și acum, să vă dau un sfat bun: căsătoria de conveniență nu aduce fericire pentru ambele părți.

Noblețea unui om este percepută atunci când acesta, chiar dacă confruntându-se cu un prejudiciu sau o problemă, nu se folosește și nici nu abuzează de dragostea și respectul pe care alții le simt pentru el. În acest caz, Naomi a preferat să rămână fără ajutorul nurorilor sale pentru a nu le priva de o viață plăcută și împlinită pe care căsătoria o prilejuiește.

Ea le-a sfătuit să nu o însoțească, ci să-și facă o familie nouă. Órfã a acceptat imediat sfatul și nu s-a mai auzit nimic despre ea. Cu Rut, însă, a fost diferit: ea a renunțat la fericirea sa și și-a urmat soacra. Așa cum se întâmplă cu cine renunță la ceva din dragoste pentru Evanghelie, mai târziu, Rut, la sfatul lui Naomi, s-a căsătorit cu un bărbat important din regiune, care a fost strămoș al Domnului Isus.

În lumea de azi, persoane mult mai tinere, din cauza banilor sau a poziției sociale, se căsătoresc cu cineva mult mai în vârstă. Cu trecerea anilor, vor vedea că și-au făcut rău lor însele. A lua hotărâri numai pentru plăcere și profit ușor, fără a analiza alți factori, este lațul vrăjmașului.

Este diferită atitudinea celui care are dragoste de Dumnezeu, căci niciodată nu s-ar folosi de cineva care, din necesitate sau lipsă de experiență, se supune capriciilor celui care deține bunuri, bogăție, putere sau autoritate. Urmând această logică, putem vedea părinți care intervin în sentimentele copiilor pentru a-i reține acasă, nedându-și seama de răul pe care li-l fac. Asemenea atitudini sunt tipice celor care-și calcă pe trup.

Căsătoria este pentru a oferi odihnă fizică, mentală și spirituală. Ceea ce se întâmplă în patul conjugal, unde prin natura lucrurilor și fără imoralitate, se îndeplinește rostul divin, este un act planificat de Domnul. Când două vieți sunt atrase prin dragoste și se unesc conform poruncilor, ele devin un singur trup și au binecuvântarea Cerurilor pentru o împlinire sfântă, din care vor veni fiii, care sunt moștenire de la Domnul (Psalmul 127.3).     

       

Întru Hristos, cu dragoste,                                           

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!