Mesajul zilei

17/05/2016 - ZILELE TALE SUNT NUMĂRATE

Dacă zilele lui sunt hotărâte, dacă i-ai numărat lunile, dacă i-ai însemnat hotarul pe care nu-l va putea trece.

Iov 14.5

 

Există o menire divină pentru toți. Nimeni nu vine pe lume fără știința Domnului, iar El știe cu exactitudine numărul de zile al fiecăruia de pe pământ, și care poate fi mărit sau scurtat. Împăratului Ezechia, Domnul i-a dat lecuirea și încă 15 ani (Isaia 38.5); cu toate acestea, altora li se micșorează termenul. Fie că nu ești răspunzător, direct sau indirect, de scurtarea zilelor cuiva, întrerupând planul Domnului vei da socoteală pentru acest lucru.

Versetul revelă că Dumnezeu are cu sine numărul exact al timpului nostru pe pământ și a stabilit pentru noi limite pe care nimeni nu le va putea depăși. În orice moment, El știe unde ne aflăm, cu cine ne relaționăm, ce facem, gândim sau vorbim. Oricât de isteț sau îndrăzneț ar încerca să fie un om (ca Nimrod, care a dorit să construiască un turn pentru a ajunge în ceruri, fapt ce a făcut ca Domnul să încurce limba, ce până atunci era unică, și să-l împrăștie pe om pe toată planeta – Geneza 10.8-10; 11.1-9), el nu va reuși să depășească termenele hotărâte de Dumnezeu.

De aceea, e bine să facem ceea ce Îi place Tatălui, să trăim în plenitudinea voinței Sale și să înțelegem că nimeni nu se naște fără știința Domnului. Până ce și cel ce a fost conceput prin abuz sexual își are datele notate de mâinile Celui Atotputernic. Nimeni nu a venit din întâmplare. Așadar, trebuie să-i tratăm pe toți cu echitate și să nu-i împiedicăm să obțină cunoștințe pentru a se realiza.

Vai de cel care, în vreun fel, face ca celălalt să-și piardă viața! Cine a creat pedeapsa cu moartea, de exemplu, cât și cine o aplică, va fi răspunzător pentru actele sale. Vai de cel care va nesocoti planul divin! Acest om va trebui să dea socoteală celui care avea un anumit timp pentru a face voia Celui Preaînalt.

 

 Întru Hristos, cu dragoste,

 R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!