Mesajul zilei

22/05/2016 - ALEARGĂ PE CALEA PORUNCILOR DOMNULUI !

Alerg pe calea poruncilor Tale, căci îmi scoţi inima la larg.

Psalmul 119.32

 

Semnalul pentru a ne însuși binecuvântarea este înțelegerea ce mărește  și ne bucură inima. După primirea semnului de la Domnul, cine este înțelept trebuie să alerge. Alergarea noastră trebuie să urmărească calea poruncilor lui Dumnezeu. A lucra fără lumină înseamnă să mergi pe întuneric, pe un teren plin de obstacole și gropi. Toți cei care au urmat îndrumarea divină vor dobândi slava Celui Preaînalt asupra vieților lor.

Ne putem dori să fim folosiți de Dumnezeu și să dobândim tot ceea ce ne este dat gratuit întru Cel Preaiubit, însă trebuie să-I așteptăm semnalul. Când inima noastră se mărește, cu alte cuvinte, atunci când înțelegem ceea ce El ne oferă și ceea ce e de făcut pentru a ne însuși acel lucru, atunci este momentul să ne asumăm o poziție și să facem rugăciunea credinței. Atâta timp cât ”lumina verde” nu ne este aprinsă, trebuie să rămânem la picioarele Domnului, rugându-ne și meditând în Cuvântul Său.

Odată dobândită înțelegerea, cine nu aleargă pierde mult, căci e nevoie să alergi pe calea poruncilor. Cel care are înțelepciune știe că Domnul nu Se înșeală și nici nu reține binecuvântarea celui care o caută. De îndată primită lumina – confirmarea – el trebuie să alerge și să nu se oprească până nu-și vede lucrarea înfăptuită.

Alergarea nu este nesigură, de aceea, omul trebuie să se grăbească pe calea poruncilor Domnului. Cine astfel face, nu numai că Îl bucură pe Dumnezeu, ci pune puterea divină să lucreze în favoarea sa. Dar oare care e calea? Este ea respectarea preceptelor și normelor expresiei ”fă așa și nu altfel”? Este ea îndeplinirea a ceea ce Tatăl a hotărât pentru toți cei care sunt ai Lui? Calea lui Dumnezeu este perfectă și nu adaugă nici un necaz la ea (Proverbe 10.22).

Cine lucrează fără lumină merge pe întuneric. Dumnezeu nu poate fi întâlnit printre tenebre, însă vrăjmașul sălășluiește în ele. A merge pe întuneric înseamnă să te aventurezi pe un teren plin de obstacole, ce nu te va duce niciodată la locul propus de Domnul, căci omul nu va vedea adevărata Țintă – Isus.

Secretul este de a respecta îndrumarea Cerurilor. Dumnezeu nu ne-ar ghida niciodată pe căi ce nu ne duc la izbândă. Cine face ceea ce învață prin citirea Cuvântului sau ascultarea predicii Bibliei va înțelege că Domnul numai așa îi îndrumă pe ai Săi.

 

        

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!