Mesajul zilei

23/05/2016 - ÎNVĂȚĂTURA URÂTĂ DE DOMNUL

Tot aşa, şi tu ai câţiva care, de asemenea, ţin învăţătura nicolaiţilor, pe care Eu o urăsc.

Apocalipsa 2.15

 

Trebuie să existe o singură învățătură, cea a Domnului. Însă, de-a lungul secolelor, mulți oameni, care se considerau luminați, au creat tot felul de doctrine. Nimeni nu poate crea alte practici decât cele prescrise în Ceruri. Isaia, profetul, a spus deja: La lege şi la mărturie! Dacă nu vorbesc conform Scripturilor, atunci în ele nu există lumină (8.20).

Principiile create de oameni, chiar dacă sunt cu bune intenții, nu fac decât să creeze confuzie și robie. Nu există altcineva care să pună altă piatră de temelie, decât ceea ce Dumnezeu a pus – pe Isus. Așadar, ne este de ajuns învățătura ce există în Biblie.

Cu scopul inițierii în ceea ce se credea a fi corect, dar fără susținere biblică, au fost create în creștinism doctrine, care i-au făcut pe mulți oameni să facă voia unor semeni iresponsabili și să lase deoparte ceea ce Maestrul ne-a învățat. Acești ”luminați” și-ar fi făcut un mare bine lor înșiși cât și adepților lor dacă și-ar fi ținut gura închisă sau dacă ar fi lucrat potrivit Cuvântului lui Dumnezeu.

În timpul lui Isus, fariseii și saducheii, pe lângă alte grupuri mai mici de secte, au creat o serie de învățături străine de revelația Domnului, și care îi făcea pe oameni să se poticnească. Hristos a disprețuit tot ceea ce fățarnicii au creat și a spus că ei Îl onorau prin vorbe deșarte, propovăduind învățături ale oamenilor (Marcu 6.6,7). Învățătorul chiar a avertizat că ei îi fac pe oameni să ducă poveri grele, pe care nu le ating nici măcar cu unul din degetele lor (Luca 11.46).

În ciuda opulenței unora dintre dogme, acestea nu îndeplinesc condițiile de a-l apropia pe om de Dumnezeu, nefiind decât gunoi spiritual ce trebuie aruncat. Numai întoarcerea la Cuvânt pune pe orice om pe calea dreaptă.

Nu este recomandabil să spui altceva decât ceea ce Domnul ne-a învățat. Această idee de a inventa principii pentru a fi pe placul Celui Preaînalt este, de fapt, pe placul vrăjmașului, care, prin intermediul lor, îi împiedică pe mulți să se apropie de Tatăl. Totul trebuie să fie conform Legii și Mărturiei, iar tot ceea ce este contrar acestora nu este altceva decât doctrina diavolului.

Nu fă și nici nu adopta nimic care să nu vină de la Dumnezeu, de altfel, cu atât mai puțin să iei o poziție contrară voinței Domnului.       

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!