Mesajul zilei

24/05/2016 - ÎN ARMONIE CU SCRIPTURILE

Nu zice Scriptura că Hristosul are să vină din sămânţa lui David şi din satul Betleem, unde era David?

Ioan 7.42

 

Evreii aveau destulă cunoștință despre voia lui Dumnezeu, însă pentru ei nu era suficientă. După ce Isus a vorbit despre Sfântul Duh, mulți au crezut că El este Profetul; unii că este Hristosul, iar alții au rămas la îndoială, căci aflaseră că El ar urma să vină din orașul Betleem al lui Iuda, din descendența lui David, și nu din Galileea (Ioan 7.39-42). Astăzi, sunt oameni care cunosc doar o parte din Scriptura Sfântă, se țin de ceea ce au învățat, dar nu-și deschid inima pentru ca Duhul lui Dumnezeu să le reveleze tot ceea ce este scris, pierzând astfel lucrările divine.

Este trist să vezi oameni – care ar face totul pentru a-L urma pe Domnul, până și mari sacrificii – că rămân dezorientați dinaintea unor puncte teologice nesemnificative, despre care nici nu se știe cine le-a creat. Din această cauză, evită anumite alimente, plăceri permise, se sacrifică pentru nimic, respectă sărbători sau sfinți, fac rugăciuni lungi și țin ritualuri, în timp ce, pentru a-L mulțumi pe Dumnezeu, este îndeajuns să crezi.

Nimeni nu trebuie să ofere bunuri pentru ca Tatăl să lucreze, numai dacă El te-a convins personal să faci, de exemplu, o donație pentru biserică sau pentru săraci. Nu este necesar să te abții de la anumite alimente, crezând că sunt interzise. Este de ajuns să citești, în Faptele Apostolilor, capitolele 10 și 15, ca să afli ce anume din Vechiul Testament ne-a fost lăsat pentru a practica. Medicii pot, bineînțeles, să prescrie renunțarea la anumite mâncăruri dacă pacientul are vreo anumită sensibilitate sau alergie la anumite alimente. Însă, din motive de credință, Cuvântul a arătat deja, prin hotărârea apostolilor, că totul este pur.

Scripturile nu greșesc, iar față de acest lucru evreii din timpul lui Isus erau siguri : Hristos ar trebui să vină din Betleem, orașul lui David, din descendeța sa, și nu din Galileea. Totuși, Isus era numit galileu pentru faptul că a crescut în Galileea. Dacă ar fi căutat un pic mai mult, ar fi primit binecuvântarea de a crede că Isus este Hristosul.

Cuvântul lui Dumnezeu face numai bine. Cu cât Îl înțelegi mai bine, cu atât viața-ți va fi mai bună. Odată deslușit spiritual, este necesar să-L citești în fiecare zi și să fii mereu prezent în biserică pentru a asculta predicarea Bibliei. În aceste momente Domnul vorbește și lucrează.

De fiecare dată când participăm la adunare sau citim Bilblia, suntem în întâlnire directă cu Domnul. Ajunși dinaintea Lui, nu trebuie să avem rețineri și nici idei preconcepute. Să ai inima deschisă face bine, căci, astfel, Dumnezeu Își poate revela voința.            

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!