Mesajul zilei

28/05/2016 - DUMNEZEU ESTE PAVĂZA CELOR OROPSIȚI

Căci răzbunătorul lor este puternic: El le va apăra pricina împotriva ta

Proverbe 23.11

 

Dumnezeu este dreptatea. El se îngrijește de cei nedreptățiți și părăsiți, și cine mută hotarele (punctele ce delimitează o proprietate) Îl va avea pe Domnul drept adversar. Orfanii și văduvele au o grijă deosebită din partea Lui (Psalmul 68.5), care este puternic și garantează că va fi Avocatul și Răzbunătorul cauzei celor oprimați. De aceea, îngrijește-te să nu te afli acolo unde El ar putea să-ți fie adversar.

Ce s-ar întâmpla cu lumea dacă Cel Preaînalt nu ar fi ceea ce El este? Atotputernicul este Dumnezeul dragostei, pur, sfânt și drept. Ochii săi trec în fiece clipă peste tot Pământul (2 Cronici 16.9). Văzând nevoile unui om, El crează mijloacele pentru ca el să poată ieși de sub oprimare, iar aceasta se întâmplă până și cu cei rătăciți, căci și ei sunt proprietatea Lui.

 Toți știu că există o dreptate ce nu-l lasă pe atacator să scape. Conștiința oricărui om care acționează necinstit și fraudulos îl acuză zi și noapte. Pe lângă asta, pentru faptul de a nu le fi părut rău și de a nu se fi împăcat cu cel față de care au greșit, mulți trăiesc sub un stres atât de mare si acuzator, încât poate provoca diferite probleme de sănătate, rămânând în imposibilitatea de a se bucura de o viață deplină.

Ceea ce a fost stabilit nu va putea fi niciodată schimbat, decât numai prin consimțământ mutual. A se folosi de vreun șiretlic pentru a îndepărta hotare va face ca dreptatea divină să devină adversarul făptuitorului. Câți nu s-au judecat, au obținut hotărâri favorabile, iar apoi nu au putut să se bucure de ceea ce au cucerit ?                       

Cei care, prin vreun motiv, au ajuns orfani, nu sunt abandonați de adevăratul Judecător. El îi ține sub o atenție specială. Cine are judecată nu îi va prejudicia pe orfani și pe văduve, căci Dumnezeu este cel care va veni să-i răzbune. Ei Îl pot striga pe Domnul în ajutor în orice domeniu, căci El s-a declarat Susținătorul lor.

    Dumnezeul Atotputernic este Avocatul și Răzbunătorul cauzei celor oprimați. Să fii asupritorul cuiva nu este un lucru bun, căci dreptatea cerească va lucra în favoarea celui oropsit. A asupri orfani și văduve înseamnă să-L înfrunți direct pe Tatăl, iar El nu-și va precupeți eforturile pentru a-i ajuta și salva pe cei care Îl au drept Protector (Psalmul 146.9). El va face tot ce este necesar pentru a-i apăra.

Fă tot posibilul să nu te regăsești niciodată într-o poziție dezavantajoasă în viață. Să fii cineva care îl ajută pe cel în nevoie și să faci mereu numai bine. Niciodată să nu-l lași pe vrăjmaș să te folosească pentru a profita de drepturile oropsiților, și nici să vrei cumva să-L ai pe Domnul adversar. E bine ca El să-ți fie mereu Prieten și Ajutor.       

 

           

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!