Mesajul zilei

30/05/2016 - CUVINTE PLINE DE FARMEC

Cuvinte pline de farmec îmi clocotesc în inimă şi zic: „Lucrarea mea de laudă este pentru Împăratul!” Ca pana unui scriitor iscusit să-mi fie limba!

Psalmul 45.1

Putem să ne umplem inima de cuvinte bune sau rele, alegerea este a noastră. Însă trimisul lui Dumnezeu trebuie să spună numai Cuvântul Domnului. Secretul pentru a ne umple inima de cuvinte pline de farmec  este de a spune că lucrarea noastră de slavă este pentru Împăratul. Ce tip de limbă ai, aceea a unui scriitor iscusit sau stângaci? Ceea ce spunem ne va face să avem succes sau nu.

        

 Putem alege să ne transformăm inima într-o varietate de cuvinte bune sau proaste. Ceea ce punem în ea, gura noastră va vorbi (Luca 6.45). Cine trăiește pentru a mărturisi înfrângeri și lucruri negative, trebuie să deschidă ochii, căci viața sa va fi aidoma discursului său. A vorbi în deplină armonie cu revelația Domnului este secretul unei vieți biruitoare.

         Toți cei care sunt ai Domnului trebuie să vorbească potrivit Cuvântului Său, căci astfel speră El să facă cei care Îi aparțin. Dacă stimatul meu cititor trece printr-o perioadă grea, să binevoiască a nu deschide gura pentru a vorbi despre dificultăți. Să vorbească numai despre ceea ce Duhul Sfânt a pus în Scripturi. Cuvintele au greutate, fie că sunt bune sau rele, și, invariabil, vom fi ceea ce gura noastră spune.  

         Puțini oameni au descoperit deja că, pentru ca inima să fie plină de vorbe bune, este necesar să se aducă mărturie despre lucrarea de slavă către Împărat. Cine nu vorbește despre Domnul celor rătăciți și în nevoi pierde mult. Vorbind despre planul lui Dumnezeu unui om, ne îmbogățim surprinzător, căci, cu adevărat, numai dacă dai, primești. Când deschidem gura pentru a povesti ceea ce am făcut ca lucrare de slavă adusă Împăratului, atât cuiva cât și Domnului însuși, în rugăciune, inima noastră va clocoti de cuvinte pline de farmec.

         Cine are inima plină de lucruri prețioase are limba unui scriitor iscusit. Când vorbim despre lucrarea de laudă adusă Împăratului, un foc plăcut și purificator se aprinde în noi, pentru a ne umple de sfințenie și a îndeplini condițiile de a distruge vrăjmașul.

         Nimic nu are loc din întâmplare. Cel ce dorește să învingă forțele infernului trebuie să mărturisească cât mai repede ceea ce Verbul divin i-a dat. Dacă nu a făcut încă nimic pentru Domnul, trebuie să înceapă deja. Hotărăște-te să fii cel care Domnul a spus că ești. Cuvintele pline de farmec pot să-ți schimbe viața în mai bine, chiar acum, acolo unde te afli. Cu Hristos, tu ești întărit pentru a putea face voința divină.

 

În El, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!