Mesajul zilei

01/06/2016 - DACĂ DOMNUL VA PLECA...

Isus le-a mai spus: „Eu Mă duc, şi Mă veţi căuta şi veţi muri în păcatul vostru; acolo unde Mă duc Eu, voi nu puteţi veni”

Ioan 8.21

După ce a mărturisit că este Fiul lui Dumnezeu, dar nu a fost acceptat de evrei, Isus i-a avertizat că va pleca. Deși am înțeles cine este Isus, ce poate El să facă pentru noi și care este deplina Sa voință, nu Îl acceptăm, iar El pleacă. Nu are rost să-L cauți, căci locul unde El s-a retras este inaccesibil omului. Fără Isus, omul moare în păcatele sale. Este imposibil să ajungi acolo unde Domnul Se află.

 

Evreii din vremea lui Isus au auzit din gura Maestrului că El este Fiul lui Dumnezeu. Domnul chiar a spus că Tatăl va depune mărturie pentru El. Totuși, ei erau atât de cuprinși de religia lor încât nu și-au deschis inima revelației Cuvântului. Atunci, Isus a spus că dacă vor continua în acel mod El va pleca.

Cât de trist este când Domnul se îndepărtează. Dacă asta se va întâmpla, vocea ce ne urmărește conștiința atunci când greșim nu ne va mai avertiza, urechea noastră spirituală nu va mai putea capta sunetul vocii lui Dumnezeu, ochii noștri din inimă nu vor mai vedea calea de urmat și vom rămâne rătăcițiți. Experiențele avute când ascultam predica vor dispărea și vom începe să ne preocupăm cu lucrurile materiale și tot ceea ce vine din partea vrăjmașului.

Oamenii față de care Domnul Se îndepărtează caută adevărul în știință, dar nu îl găsesc ; în alte religii, dar tot nu dau de el ; în bani, dar descoperă că nu aduc fericire ; în păcat, dar nu reușesc decât remușcare. Cine este abandonat de Domnul trăiește în starea cea mai deplorabilă pe care omul o poate cunoaște.

Omul care nu Îl are pe Isus în viața sa este robul vrăjmașului, care îl conduce pe unde îi poftește. Unii iau calea prostituției, necinstei, a viciilor, pe cărări încâlcite și practici rele. Alții, fără a-L avea pe Domnul în fruntea vieții lor, ajung să cunoască multe suferințe. Mulți oameni trec prin diferite operații, accidente, căsătorii, falimente etc. Cu adevărat, cei care nu-L au pe Isus, nu trăiesc, ci mor în păcatele lor.

Omul de știință poate încerca să-și găsească pacea în eprubeta de laborator, dar nu va reuși. Oamenii de stat nu o vor găsi în niciun tratat, nici militarii în războaie. Fără Fiul lui Dumnezeu, nu există nici pace, nici succes. Oricât de mult și-ar da omul silința, nu va ajunge nicicum acolo unde se află Domnul.               

  

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!