Mesajul zilei

03/06/2016 - ESTE NEVOIE SĂ LUPȚI

Vreau, în adevăr, să ştiţi cât de mare luptă duc pentru voi, pentru cei din Laodiceea şi pentru toţi cei ce nu mi-au văzut faţa în trup

Coloseni 2.1

 

Apostolul Pavel a fost um om de o cunoaștere spirituală foarte mare, astfel încât i s-a pus un țepuș în carne, un sol al satanei, ca să fie lângă el tot timpul pentru a nu se îngâmfa. El știa că este nevoie să lupți, prin rugăciune, pentru frații în credință. Acesta este unul dintre secretele ce vor face ca poporul nostru să fie biruitor. Nu putem să-i lăsăm la voia sorții pe cei pe care Domnul i-a chemat și i-a uns.     

Pavel a fost dus în cel de-al treilea cer. Acolo, el a auzit cuvinte ce nu-i sunt îngăduite omului (2 Corinteni 12.1-5), și de aceea, a trebuit să plătească un preț mare. Însă putem fi siguri că lecțiile pe care apostolul le-a învățat i-au fost de mare trebuință. Una dintre ele, lăsată printre rândurile scrierilor sale, a fost de a lupta pentru oamenii pe care îi câștiga întru Domnul, direct sau indirect, prin intermediul slujitorilor săi.

Nu ar fi oare lipsa unor asemenea acțiuni una dintre cauzele care îi fac pe atâția oameni să se abată de la cale, păcătuind, negând Adevărul și lucrând în afara Cuvântului biblic? Nu trebuie doar să predicăm sau să învățăm Cuvântul, ci de asemenea, în momentele de comuniune cu Dumnezeu, să luptăm împotriva forțelor răului pentru toți cei pe care Tatăl ne-a îngăduit să-i ajutăm sau să-i îngrijim în numele Lui.

Fără îndoială, actul de a lupta prin rugăciune pentru toți va face ca mii de oameni, care nu au încă o înțelegere formată, să-și învingă ispitele. Vrăjmașul nu este fericit să-i vadă pe oameni dedicându-se lui Dumnezeu și va face totul pentru a-i determina să abandoneze Calea. Cu toate acestea, o luptă bună în favoarea lor îi va face să fie puternici și iscusiți în credință.

Cu siguranță, ne-ar plăcea să știm că cineva se preocupă cu noi. Să auzi cum un frate iubit, matur în credință, se roagă pentru binele nostru ne însuflețește, și atunci de ce să nu facem la fel pentru cei care sunt pe aceeași Cale cu noi? Trebuie să intervenim pentru cei rătăciți, dar și pentru cei care au fost puși să facă parte din familia divină.

 Dă prin rugăciune din timpul tău, din credința ta și din dragostea ta fraților tăi, căci ceea ce dai aproapelui tău, primești însutit. Un lucru este sigur: fiind discipol al Domnului, tot ceea ce facem pentru cineva ne va da răsplată (Matei 10.42).                 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!