Mesajul zilei

06/06/2016 - FIII CELOR PUTERNICI

Fiii lui Dumnezeu, daţi Domnului, daţi Domnului slavă şi cinste

Psalmul 29.1

Este de necontestat faptul că mulți oameni au devenit puternici. Unii în afaceri, alții în sport, politică, printre alte domenii. Fiii acestor oameni se pot mândri cu ei, însă, nu trebuie să le dea lor slava pentru ceea ce au cucerit, ci, Domnului. Numai Dumnezeu este demn de a primi slava pentru orice realizare. Lui trebuie să i se dea și cinstea.

În toată lumea, îi remarcăm pe cei care se diferențiază în diferite domenii ale vieții și dobândesc putere. Până la urmă, ce s-ar întâmpla cu umanitatea dacă nu ar exista oameni cu spirit de afaceri așa cum vedem astăzi? Cine oare ar putea da de lucru atâtor oameni care trebuie să supraviețuiască? Cine ar produce produse la prețuri accesibile? Cât ar costa o mașină, dacă ar fi făcută doar de un om sau într-un atelier individual?

Fără îndoială, acești oameni puternici fac un mare bine umanității și pot fi întâlniți în toate segmentele societății. Unii se evidențiază în domeniul economic și reușesc să fondeze bănci care să finanțeze diferite activități. Alții se remarcă în sport, făcând întreaga națiune să vibreze grație talentului lor. Există și cei care se disting în arte, în politică și credință.

Eu mă consider fiu al unor mari propovăduitori: al celui care m-a îndrumat în Hristos; al altora care au fost folosiți de Dumnezeu pentru a mă forma pe Calea sfântă; al misionarului Cecílio Carvalho Fernandes, care m-a uns pastor, și al Dr. T. L. Osborn, care a fost folosit de Domnul în cartea sa Vindecând Bolnavii, pentru a mă face să să renunț la visul de a deveni medic ca să devin propovăduitor al Evangheliei

Pot spune că sunt mândru pentru faptul că ei au făcut parte din viața mea. Cine oare aș fi fost fără rugăciunile, lacrimile, mesajele și modul de viață al acestor oameni binecuvântați de Dumnezeu (cât și al unor femei), care au fost unelte ale Tatălui pentru a mă face să devin ceea ce sunt? Cu toate acestea, nu trebuie să dau slavă acestor oameni, ci, da, numai Domnului, care i-a folosit pentru a mă ajuta să ajung unde sunt.

Nimeni nu poate să primească slava pentru faptul de a fi fost îndrumat. Toată slava trebuie oferită celui care o merită cu adevărat – Domnului.

De asemenea, tot Lui Îi datorez capacitatea de a pune în cuvinte aceste învățăminte. De la El au venit și numai El poate primi slava. A folosi ceea ce El a dat pentru promovare proprie, primirea de aplauze cât și alte avantaje înseamnă să te afli cu totul în greșeală. 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!