Mesajul zilei

08/06/2016 - FĂ ALEGEREA CEA BUNĂ ȘI VEI AVEA CEEA CE ESTE MAI BUN

Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul, şi va nesocoti pe celălalt: Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona

Matei 6.24

       

 Să-L slujești pe Dumnezeu este actul cel mai înțelept și nobil pe care cineva îl poate practica. Imaginează-ți ce onoare ne este conferită punându-ne viața în slujba Creatorului Universului. Unii oameni, însă, încetează să-L mai iubească sau să se dedice Atotputernicului pentru a-l sluji pe Mamona, zeul mitologic al bogățiilor. Că există în lume oameni hotărâți să-l slujească pe acest ”dumnezeu” inventat, știm foarte bine, însă ceea ce nu putem accepta este tristul fapt ca fii ai Domnului să se dedice acestui cult.

         Există multe sarcini nobile pe care le putem realiza în societate, iar cea mai bună este de a-L sluji pe Domnul. Însă, atenție! Aceasta nu înseamnă că trebuie să fim stăpâniți de evlavie și să trăim în sărăcie Există oameni care nu se tem de Dumnezeu și fac aceasta depunându-și toate eforturile. A-L sluji este să asculți de Cuvântul Său și de ceea ce El ne îndrumă să facem.

         El poate chema pe cineva pentru o misiune în lucrarea sa, dar și pentru a fi cineva în lumea afacerilor de exemplu. Îți poți imagina câte lucruri nu am putea face pentru Evanghelie dacă ar exista mai mulți oameni care să finanțeze prezentarea programului nostru în alte țări? Adunările sunt înregistrate exact cum au loc în biserică. Iar atunci când sunt transmise, chiar și atmosfera spirituală prezentă în ziua înregistrării este simțită oriunde acestea sunt urmărite. Gândește-te: un singur suflet valorează mai mult decât tot aurul din lume. Așadar, cât ar trebui să investim ca să câștigăm tot mai multe suflete ? Este păcat că mulți oameni nu Îl aud pe Domnul atunci când este vorba despre acest subiect.

         În acești ani de apostolat, am cunoscut mulți oameni care au venit faliți la biserică, iar Domnul i-a ridicat din nou. Din nefericire, au uitat repede ceea ce El a făcut pentru ei, crezând că au prosperat pentru că, lăsând modestia la o parte, sunt inteligenți, capabili sau norocoși. Dacă ar fi rămas la prima dragoste, ar fi putut deveni adevărate potențe financiare și, astfel, ar fi avut mijloace pentru a contribui decisiv la răspândirea lucrării lui Dumnezeu. Unii au cumpărat case la mare, la țară sau în străinătate, dar nu au adunat pentru viața veșnică. Fără să-și dea seama, acești oameni îl slujesc pe Mamona.

         Cei care nu L-au acceptat încă pe Domnul se gândesc numai la plăcerile cărnii și la bogății. Să-l slujească pe Mamona este chiar firesc, ceea ce este tragic căci mulți fii ai lui Dumnezeu fac același lucru.

         Nu-l lăsa pe vrăjmaș să te amăgească. Fii devotat Domnului prin zeciuielile și contribuțiile tale, indiferent dacă ești um mare antreprenor sau un simplu muncitor. Să nu te îndepărtezi niciodată de planul Lui pentru viața ta. Nu uita că a-L iubi pe Dumnezeu înseamnă să ai poruncile Sale și să le împlinești. Fă asta în fiecare zi, cu toată dăruirea (Luca 9.23). Nu permite ca planul divin pentru viața ta să fie nesocotit. Fă alegerea cea mai bună și vei avea ceea ce este mai bun în vecii vecilor.

 

         Întru Hristos, cu dragoste,      

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!