Mesajul zilei

11/06/2016 - Dă atenție la ceea ce îți este revelat

Cuvintele lui Amos, unul din păstorii din Tecoa, vedeniile pe care le-a avut el despre Israel, pe vremea lui Ozia, împăratul lui Iuda, şi pe vremea lui Ieroboam, fiul lui Ioas, împăratul lui Israel, cu doi ani înaintea cutremurului de pământ.

Amos 1.1

 

 

Amos s-a comportat ca un adevărat profet înainte de cutremur. El a dezvăluit, ceea ce Domnul i-a arătat, nu numai fiilor lui Israel, ci și tuturor poporelor ce trăiau în apropierea israeliților din acea vreme. Acele popoare făceau voia diavolului și trăiau în păcat, iar Domnul nu i-ar fi putut salva de la distrugerea iminentă. Acest mesaj rămâne actual și este adresat generației noastre. Cine are capul pe umeri, să fugă de curvie, de minciună și de tot ce vine din partea inamicului.

Dacă toți slujitorii lui Dumnezeu ar dezvălui ceea ce le este revelat, multe vieți ar putea fi salvate și multe calamități evitate. Dar dacă ei vor transmite mesajul și oamenii nu îi vor lua în serios, responsabilitatea nu va fi a lor. Citind primul capitol din cartea lui Amos și o parte din al doilea capitol, vedem că el a fost foarte precis în legătură cu cutremurul ce avea să vină. Doi ani mai târziu, acei oameni au văzut confirmarea mesajului trimis din Cer.  Cred că dacă ei ar fi luat în seamă acea avertizare, Dumnezeu ar fi putut evita acel fenomen al naturii. Părerea mea este că, atunci când Domnul ne revelează ceva ce se va întâmpla, El face acest lucru, pentru ca noi să-L căutăm și astfel El să împiedice ca acea calamitate să aibă loc.

Mesajul lui Amos este actual. Dumnezeu era indignat cu justiția ce se făcea pe acea vreme, care, ca și în ziua de azi, lasă liber un hoț ce a furat milioane și trimite la închisoare un nefericit care a furat o pâine. Mâinile noastre sunt murdare, sufletul nostru este corupt, dar Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni. (Proverbe 15:3). Atitudinile noastre împiedică ca Domnul să ne audă  și să acționeze în numele nostru. În acest fel, trecem printr-o sumedenie de încercări. În catastrofa anunțată de profet, cu siguranță mulți oameni și-au pierdut viața, pentru că pur și simplu nu au vrut să asculte.

Fiecare păcat face ca ochii lui Dumnezeu să se întoarcă de la noi și ca urechile Lui să nu audă cererile noastre (Ps 66:18, 1 Petru 3:12). Cel mai bun lucru este să ne îndepărtăm de răutate, de preacurvie, de  minciună și de tot ceea ce ne îndepărtează de Domnul. În ziua de azi sunt eliberați o mulțime de hoți care fură sume astronomice, doar dintr-o lovitură, în timp ce închisorile sunt pline de „hoți de  găini ”, așa cum este exemplul unei mame, de aici din Sao Paulo, care a furat o cutie de margarină și a stat la închisoare mai mult de trei ani.

Domnul este indignat de comportamentul fiilor Săi. Cel mai bun sfat este să-L ascultăm și niciodată să nu ieșim din prezența lui.

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!