Mesajul zilei

13/06/2016 - DOMNUL ÎI CINSTEȘTE PE PROROCII SĂI

Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci.

Amos 3,7

 

Ce Dumnezeu fantastic avem! El a promis că nu va face nimic, fără să le arate profeților Săi înainte. Așadar, ascultați-i, pentru că prin intermediul lor, Tatăl descoperă taina Sa.

Cel Atotputernic îi iubește și îi cinstește pe cei care Îl iubesc. Chiar dacă este mare și are întreaga lume în grijă, El își amintește de cei care au fost chemați de către El, să fie profeți, și atunci când face ceva, le arată robilor Săi. Este extraordinar, nu-i așa?

Importanța acordată de Dumnezeu, celui pe care El îl cheamă să fie un profet este ceva dincolo de ceea ce noi ne putem imagina. Dar de ce unora, nu le vorbește? Răspunsul este evident: ori nu îl ascultă pe Tată, ori s-au constituit ei însuși drept profeți. Este o mare nebunie ca o persoană să deschidă o biserică și să se dea drep reprezentant al Domnului, fără să fi avut chemare pentru acest lucru, deoarece Tatăl este Cel care, stabilește care sunt darurile și cui i le dă în lucrarea Sa.

Un profet adevărat nu vorbește de la sine însuși și nu se lasă ghidat de către nimeni. El slujește lui Dumnezeu, el primește mesajul și îl transmite mai departe. Uneori mesajul este negativ, dar fiind un profet și slujitor al Domnului, el trebuie să-l comunice. Bine face cel care simte că profeția este adevărată- Duhul Sfânt confirmă în inima celui care îl ascultă- și o  transmite mai departe. A asculta de profeții Domnului este un semnal al succesului.

De multe ori, o conversație simplă, cu păstorul și în același timp profet al Domnului, poate clarifica o îndoială mare din inima noastră sau poate să ne orienteze în rezolvarea unei probleme foarte grave. De fiecare dată când predicăm Cuvântul lui Dumnezeu, aducem profeții. Cine aude mesajul și îl îndeplinește cu siguranță are mâna Celui Atotputernic asupra Sa.

Dumnezeu nu glumește în lucrarea Sa. Inamicul nu poate anula ceea ce Tatăl a făcut pentru noi, doar dacă, vom colabora cu răul, așa cum a făcut Eva în Paradis. Lui Dumnezeu nu-I pare rău de darurile şi de chemarea făcută (Romani 11:29), iar judecăţile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte (Psalmul 19:9; 111:7).

Domnul continuă să reveleze profeților Săi, ceea ce El are de gând să facă. Dacă acestia nu-și vor pierde curajul și vor transmite mesajul, lucrarea va fi realizată. Dar fii atent: tot ceea ce Dumnezeu va face a fost deja menționat în Scriptură. El nu va executa nicio lucrare, ce nu este scrisă în Biblie.

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!