Mesajul zilei

14/06/2016 - PROROCILOR, PROFETIZAȚI!

Leul răcneşte: cine nu se va speria? Domnul Dumnezeu vorbeşte: cine nu va proroci?

Amos 3.8

 

Leul este respectat și temut datorită puterii și curajului său. Răgetul lui este impunător și periculos. Domnul, are însă cea mai puternică voce din univers,  iar atunci când vorbește, toată lumea ar trebui să-I dea cea mai mare atenție. Fiindcă este Tatăl nostru, El vorbește pentru binele copiilor Săi, în scopul de a-i avertiza, de a le da o misiune sau de a-i constitui drept profeți, pentru a transmite mesajul cuiva. Cel care însă, aude mesajul lui Dumnezeu, dar nu proorocește din cauza timidității sale sau din răutate, va da explicații la judecată.

 Așa-numitul "rege al animalelor" își asumă poziția dată de Creator, și este respectat de către ceilalți. Îndrăzneala și puterea sa sunt calități ce-l caracterizează. Cine nu caută refugiu la auzul răgetului său? Când Domnul vorbește, ce atenție ar trebui să-I acordăm? O atenție completă, pentru că El niciodată nu va rosti ceva ce să nu fie de mare importanță. Întotdeauna trebuie să dăm mare atenție la ceea ce Domnul ne vorbește. Fiindcă este Tatăl nostru, El ne avertizează de pericolele iminente și ne arată calea spre soluționarea tuturor problemelor. Mai mult decât atât, este un mare privilegiu să-I auzim glasul, vocea cu  care El a creat toate lucrurile. Astăzi, ea are aceeași putere pe care a avut-o la începuturi.

Dumnezeu ne vorbește ca să ne ajute să ieșim din criză, sau să ne dea un dar. În acest caz, nu trebuie să acționăm ca și cum El ar fi egal cu noi, și dacă nu vrem, nu-I răspundem. Dacă El ne dă misiunea de a ne adresa cuiva și de a-i transmite un mesaj, iar noi alegem să tăcem, păcătuim (Iacov 4:17) și va trebui să dăm socoteală.

Eu aș face orice pentru a fi partenerul Domnului. Dacă El mă cheamă,voi spune:„ Iată-mă, cu ajutorul Tău, voi îndeplini ceea ce vrei!” Amintește-ți că Isus a spus: oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din aceşti micuţi, în numele unui ucenic, adevărat vă spun că nu-şi va pierde răsplata (Matei 10:42). Ce răsplată minunată va primi cel care va fi partenerul lui Isus în mântuirea și eliberarea celorlalți!

Adevărul este că cel care aude mesajul divin și nu face nimic, devine responsabil pentru prejudiciul suferit de persoana care ar fi trebuit alertată. Timiditatea și/sau răutatea din inimă va fi pedepsită de Dumnezeu (Apocalipsa 21:8).

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

 

 

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!