Mesajul zilei

15/06/2016 - COMOARA ETERNĂ

Nu sunt în stare să lucreze cu neprihănire, zice Domnul, ci îşi îngrămădesc în palate comori câştigate prin silnicie şi răpire.

Amos 3:10

 

Aceasta este imaginea societății noastre: oamenii nu recunosc că nu sunt în stare să facă ceea ce este drept. Cuvântul lui Dumnezeu declară că faptele noastre sunt ca o haină mânjită (Isaia 64:6) și orice om este doar o suflare, oricât de bine s-ar ţine (Psalmul 39:5b). Toți cei pierduți îngrămădesc comori în „palate”, dar care care creează în mintea lor, doar violență și distrugere. Același lucru îl fac în casa lor, la locul de muncă, în cercul de prieteni etc. Fără călăuzirea celui Preaînalt însă, toți muncesc în zadar (Psalmul 127:1, Titus 3:4-7).

Este de ajuns să citim aceste revelații ale Cuvântului lui Dumnezeu, pentru a înțelege modul în care societatea noastră funcționează și care este nivelul ei de ipocrizie. Dacă oamenii s-ar umili înaintea Domnului, ar primi o putere care i-ar determina să gândească diferit și să acționeze diferit. Lucrarea Tatălui nu presupune numai salvarea sufletelor, ci și spălarea lor de orice contaminare și vindecarea de orice slăbiciune, care odată cu căderea lui Adam, au venit asupra neamului omenesc.

Puțini oameni recunosc că știu să facă ceea ce este drept. Există cei care chiar se mândresc de „faptele lor bune” și le place să atragă atenția celorlalți, în scopul de a primi laude pentru acțiunile lor. Cu toate acestea, Dumnezeu are nevoie de oameni care să-L slujească cu adevărat. Cine face acest lucru devine un adevărat binefăcător pentru omenire.

Tot ceea ce omul face fără ungerea lui Dumnezeu este deșertăciune. Există întotdeauna un interes ascuns sau cel puțin ciudat în spatele oricărei lucrări înfăptuite fără participarea Domnului. Suntem extrem de vanitoși și trăim în acest fel.

Mintea umană este vastă. În fiecare dintre noi există "palate", pe care le construim, vise ascunse și scopuri pe care le urmărim.   Dar în momentul în care Îl întâlnim pe Isus, trebuie să-i încredințăm toate aceste proiecte ale noastre. Tot ceea ce facem în această viață este să îngrămădim comori în „palate”, comori câștigate însă prin silnicie și răpire.

Fără purificarea regeneratoare înfăptuită de Cuvântul și Duhul Sfânt, omul lucrează în zadar. Dar, cu ungerea Celui Prea Înalt,  reușim să strângem lucruri bune pentru eternitate (Proverbe 7:1,2 1 Timotei 6:17-19).

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!