Mesajul zilei

18/06/2016 - DU-TE ȘI PROROCEȘTE

Dar Domnul m-a luat de la oi şi Domnul mi-a zis: "Du-te şi proroceşte poporului Meu, Israel!"

Amos 7:15

 

Avem multe de învățat de la Dumnezeu. El l-a chemat pe Amos, un cioban și culegător de smochine, ca să profețească poporului Său, desconsiderând astfel orice clasă preoțească. Chiar și astăzi, Domnul merge în locuri umile, pentru a-i ridica pe cei care sunt hotărâți să-I slujească. Nu întotdeauna, cei plini de spiritualitate și care se arată sfinți și curați, sunt pregătiți pentru lucrarea Domnului. De la o oră la alta, El îi ridică pe cei, care în realitate pot face această lucrare și le dă darul profeției.

Dacă îi vom permite, Dumnezeu ne va învăța totul în viață, pentru că nimic nu este ascuns de ochii Lui. El cunoaște care sunt planurile răului, chiar înainte ca ele să se concretizeze și știe care este modalitatea de a ieși din orice criză. Isus a spus că trebuie să învățăm de la El, căci este blând și smerit cu inima (Matei 11:29).

În zilele biblice, religia iudaică era pompoasă. Veșmintele preoților erau deosebite, ei se arătau bine instruiți, dar în același timp demonstrau o mare aroganță. Cu toate acestea, Dumnezeu i-a desconsiderat și a chemat drept profet al Său, un om care își ducea traiul având grijă de oi și recoltând roadele pământului. Chiar și în ziua de azi, metodele Domnului sunt la fel și nu se vor schimba. Când omul începe să arate aroganță și superioritate și se crede stăpânul adevărului, Atotputernicul ridică un om simplu pentru a fi reprezentantul Său. Pentru a confirma acest lucru, este de ajuns să te uiți pe cine a ales El și a pus să facă lucrarea Sa.  Persoanele, care sunt instrumente ale Domnului în zilele noastre au în spatele lor, înțelepciunea lui Dumnezeu.

Un lucru este ca cineva să pretindă a fi reprezentantul Tatălui și alt lucru este aprobarea și confirmarea Domnului a acestui fapt. Această identitate se regăsește în faptele pe care persoana respectivă le realizează în Numele Domnului. A profetiza înseamnă a propovădui Cuvântul Domnului sub ungerea Duhului Sfânt. Când acest lucru se întâmplă, puterea divină aduce confirmarea prin semne și minuni (Marcu 16:20).

Domnul nu cheamă pe nimeni pentru promovare personală. Cei care sunt chemați de către El ca să profetizeze sunt în același timp cinstiți. Când acești oameni deschid gura, cei din jur simt mâna și prezența Celui Atotputernic. Și atunci, multe semne și minuni au loc, iar viața oamenilor este transformată. Cel care este folosit de Dumnezeu, îi detremină pe oameni să aleagă ceea ce este bun și să-și schimbe atitudinea.

 

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să te binecuvânteze!