Mesajul zilei

22/06/2016 - NU MAI EȘTI DATOR CU NIMIC

Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

2 Corinteni 5:17

 

Dacă l-ai acceptat pe Isus drept Mântuitor și Domn al vieții tale, ești liber de trecut. Cu toate acestea,  pentru ca conștiința ta să nu te mai acuze niciodată, trebuie să crezi în ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu spune. A fi o nouă făptură înseamnă că nu mai datorezi nimic, ești justificat întru Hristos și ești liber de toate păcatele. Ceea ce te făcea prizioner al fărădelegilor și a adversarului, pur și simplu a dispărut. Ești curat pe deplin.

Mulți dintre cei mântuiți nu au înțeles încă, că este necesar să creadă în ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu spune. Din cauza păcatelor sale din trecut, ei trăiesc sub o povară uriașă ce îi condamnă. Ei știu că sunt noi făpturi, dar nu știu cum să creadă în acest lucru. Unii sunt conștienți de faptul că acest lucru este adevărat și, crezând, trăiesc liber de condamnare. Alții nu acordă suficientă atenție la ceea ce este scris în Cartea Sfântă.

Toți cei care sunt născuți din nou trebuie să creadă exact în acest lucru. Dacă tu crezi că ești o făptură nouă, află, că nu mai ești  responsabil pentru ceea ce vechea făptură a făcut în trecut, folosind corpul tău. Cine crede în acest fel, se bucură de libertatea care stă la dispoziția tuturor copiilor Celui Preaînalt. Problema este dacă crezi sau nu. În conformitate cu spusele Domnul Isus, cei care vor crede vor vedea slava lui Dumnezeu (Ioan 11:40).

Dacă ești născut din nou, nu mai ai nicio datorie față de făptura din trecut. Prin procesul renașterii, tu nu ai fost renovat, îmbunătățit sau transformat. Din contra, ești altă făptură, și vechiul om - cu toate greșelile și condamnările sale - a dispărut în momentul în care ai fost botezat în apă. Deci, nu mai ai nicio legătură cu trecutul, ai fost făcut o nouă ființă.

Cu toate acestea, fii atent, pentru că satana va încerca să te convingă că nu ai nicio valoare în fața lui Dumnezeu. Este o mare minciună însă. Cel care este în Hristos este o făptură nouă și a fost eliberat de toate greșelile din trecut.

Dacă ești născut din nou, e timpul să te bucuri. La urma urmei, „dosarul” tău a fost șters complet, prin credința ta în Domnul Isus, ca și cum el nu ar fi fost pătat niciodată. Poți spune că acest lucru este prea frumos ca să fie adevărat, însă crede și bucură-te, pentru că este adevărat. Cerul și iadul știu despre acest lucru. Tu, prin intermediul lui Isus, ai acces la tronul divin ori de câte ori dorești și ai puterea de a opri toate atacurile răului (Marcu 16.17,18).

 

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze.!