Mesajul zilei

23/06/2016 - ZILELE TALE POT FI PRELUNGITE

Ca să te temi de Domnul Dumnezeul tău, păzind, în toate zilele vieţii tale, tu, fiul tău şi fiul fiului tău, toate legile şi toate poruncile Lui pe care ţi le dau, şi să ai zile multe.

Deuteronomul 6.2

 

Domnul Dumnezeu a avut un scop atunci când a dat poruncile și toate legile Sale Israelului. Aceștia trebuiau să le învețe și să le practice în țara în care vor locui, care este în același timp simbolul "locului spiritual", unde am fost puși după ce l-am acceptat pe Isus ca Domn și Mântuitor. Trăim într-o lume spirituală diferită de cea în care trăiesc multe persoane și, prin urmare, noi suntem sub o autoritate spirituală, de asemenea, diferită de cea care este asupra lor:  noi facem parte din Împărăția lui Dumnezeu. Dacă ei vor asculta și vor păzi aceste legi, zilele sale vor fi multe (Deuteronomul 04:40, 6.1:2).

Biserica din Vechiul Testament este simbolul Noii Biserici. Copiii lui Israel veneau dintr-o sclavie, în care nu aveau contact cu Domnul, și, prin urmare, era necesar să învețe principiile de bază ale Împărăției Cerurilor. Moise i-a învățat să-L iubească pe Domnul și pe aproapele lor, să nu facă răul și să se închine Unicului Dumnezeu Adevărat. De asemenea, i-a orientat să transmită aceste informații generațiilor viitoare (Deuteronomul 6.6:7). În acea țară, totul trebuia să fie nou.

Am fost eliberați de sub puterea întunericului și am fost strămutați în Împărăția lui Dumnezeu (Coloseni 1:13). Așadar, trebuie să învățăm să ne relaționăm cu ceilalți, cu soțul, cu adversarii, cu prietenii și mai ales cu Cel Preaînalt. Nu trebuie să aducem nimic ce are de-a face cu religiozitatea în acest plan spiritual, în care ne aflăm. Aici totul este nou, și ceee ce trebuie să facem este  consemnat în Scriptură.

Există o diferență între planul în care trăim și cel în care trăiam înainte. Suntem în Împărăția Fiului iubit al lui Dumnezeu, în care nu contează ceea ce facem prin propriile noastre forțe, ci prin Acela în care credem. Cine crede cu adevărat în Tată, îndeplinește legile biblice și nu face niciun rău; și astfel îl mulțumește pe Domnul.

Cu toate acestea, există un rău care îi afeactează pe cei care pretind că sunt creștini. Ei nu știu ce înseamnă frica de Domnul – respectul față de Cel Atotputernic - pentru că nu caută să învețe și să îndeplinească ceea ce Biblia îi învață. Legile divine trebuie studiate și îndeplinite. Oricine acționează în acest fel, demosntrează respect față de Domnul și au sănătate, pace, prosperitate și alte binecuvântări.

Legile și poruncile nu sunt greu de îndeplinit. Cine este dispus să le cunoască și să le păstreze, învață că jugul lui Isus este bun și Sarcina Sa este ușoară (Matei 11:30). De aceea investește timp pentru a medita asupra lor și străduiește-te să le respecți. Procedând astfel, zilele tale vor fi multe.

 

În Hristos cu dragoste,

 R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!