Mesajul zilei

24/06/2016 - CÂND PUTEM CERE

Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină.

Ioan 16:24

 

În acest verset, Domnul ne spune că voia Lui este ca poporul Său să se bucure pe deplin de binecuvântările care i-au fost date. Este important să-i vorbim lui Dumnezeu, despre tot ceea ce avem în sufletul nostru, cu toate acestea, cele mai mari bătălii sunt câștigate, atunci când credem în ceea ce El ne spune prin Scriptură. Isus a spus că până la acel moment, ucenicii nu au cerut nimic în Numele Lui. Ce înseamnă acest lucru? Oare nu au folosit niciodată Numele Domnului ca să implore favoarea divină? De câte ori te-ai rugat în Numele lui Isus și nu ai primit răspuns? Cine urmează instrucțiunile Lui și cere în conformitate cu ceea ce este scris, primește.

Odată, când eram copil, un unchi de-al meu a vizitat Muniz Freire, orașul în care eu trăiam. El mi-a spus că, în Rio de Janeiro, există o mașinuță cu motor, ce se mișca cu o anumită viteză. Am rămas foarte încântat cu această noutate, și extrem de fericit când m-a asigurat că îmi va face cadou una. În mintea mea mică, am început să-mi imagineze cât de frumos ar fi să pot merge prin oraș cu acea mașinuță și să merg la casa bunicului meu, ce se afla la un kilometru de oraș. Am trăit acel moment. Cu toate acestea, pentru că unchiul meu nu și-a ținut promisiunea și niciodată nu mi-a dat vreo explicație, m-am întristat și am trecut prin momente grele, din cauza acelei promisiuni neîmplinite.

Domnul nu vrea poporul Său să rămână necăjit și trist. Bucuria pe care El ne-o dă este semnul că putem intra în posesia binecuvântărilor Sale. Dar fericirea care mi-a inundat inimioara, atunci când unchiul meu mi-a promis acel cadou s-a transformat în frustrare și tristețe. Ar fi fost completă dacă, într-adevăr, el și-ar fi ținut promisiunea și mi-ar fi dăruit mașinuța. El a mai venit de câteva ori la noi în oraș și l-am întrebat despre promisiunea făcută, însă de ficare dată venea cu o scuză. Până în acel moment,  el era ca un erou pentru mine.

Revenind la Scripturi, ce a vrut să afirme Domnul atunci când a spus că până în prezent, ucenicii nu au cerut nimic în Numele Lui? Ei chiar niciodată nu au făcut vreo cerere în Numele Lui? Citind versetele anterioare, vedem că Maestrul a spus că, atunci când El îi va vizita, inima lor se va umple de bucurie. Numai în acel moment, ei vor putea cere orice doresc și dorința li se va împlini.

Procesul de primire a binecuvântărilor funcționează în acest fel: meditezi la Cuvântul lui Dumnezeu, și ceva îți sare în ochi, ceva se evidențiază. Și în acel moment, o bucurie îți inundă inima și cu ea vine certitudinea că binecuvântarea este a ta. Chiar în acea segundă, ia în stăpânire tot ceea ce ți-a fost revelat, urmează instrucțiunile divine, și bucuria îți va umple viața.

 

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!